Шапић: Хоћемо да заједно са младима развијамо Београд

„Један од наших задатака биће да младе људе укључимо у  пројекте који имају за циљ даљи развој града и унапређење квалитета живота Београђана. Покушаћемо, не само да им олакшамо и унапредимо живот и обезбедимо прилику за запослење, већ и да Београд развијамо заједно са њима“, изјавио је данас кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда Александар Шапић.

Шапић је присуствовао предавању министра финансија Синише Малог „Београд и Србија на путу успеха“ и том приликом истакао да ће, уколико му Београђани буду указали поверење на предстојећим изборима, као градоначелник предложити укључивање младих људи, студената завршних година факултета и оних који су факултет тек завршили, у пројекте који имају за циљ даљи развој Београда.

– Идеја ми ја да апсолвенте и тек свршене студенте, у зависности од области којом се баве, укључимо у пројекте, у активности градске управе, да одмах по завршетку факултета почну да доприносе развоју града. Хоћемо да нађемо начин да их укључујемо у систем, да оног момента када дођу у прилику да преузму одговорне позиције буду спремни. Један од примера је да студенте Саобраћајног факултета ангажујемо да нам помогну да нађемо нова и боља решења која би могла да унапреде систем саобраћаја у Београду – рекао је Шапић.

Нагласио је да би према Београду требало да се односимо као према својој кући.

– Наш задатак ће бити да наставимо да чувамо јавне финансије Београда, да наставимо са оним што је започето још 2014. године, да наставимо да се према Београду односимо као према својој кући. Своју кућу чувамо, градимо, унапређујемо, тако ћемо се понашати и према Београду. Желимо да и након наредног мандата оставимо град у још бољем стању од онога у коме је данас. Настављамо тамо где смо стали, истина је на нашој страни, дела говоре у наше име и покушаћемо да, заједно са нашим суграђанима, младим људима, од Београда направимо боље и квалитетније место за живот – закључио је Шапић.