Шапић: Хоћу да ја и организација којој припадам заслужимо поверење Београђана

„Хоћу да ја и организација којој припадам заслужимо поверење грађана, мислим да има много основа за то, да је доста тога урађено у претходом периоду, да имамо добре планове за даљи развој Београда и верујем да ћемо то поверење и добити“, поручио је данас Александар Шапић, потпредседник Српске напредне странке и председник градске општине Нови Београд.

Он је гостујући у емисији „Јутро“ на „ТВ Прва“ нагласио да је свестан колико је то тежак задатак.

– Постоје људи који су током својих каријера успевали да буду на важним функцијама, али не знају колико је тешко добити поверење грађана, јер су били постављена лица, припадали јаким организацијама. Ја до сада нисам имао јаку организацију иза себе и морао сам за сваки глас да се борим лично, да, директно или индиректно, допрем до сваког човека и да га убедим да би заједно требало да водимо, у мом случају, Нови Београд. Таква је сада ситуација и када је у питању Београд. Знам да ће бити тешко, али се надам да ћемо успети – рекао је Шапић.

Истакао је да ће, уколико Београђани њему и листи коју ће на изборима предводити буду указали поверење, једна од првих ствари на којој ће инсистирати бити приближавање градске управе Београђанима, те да ће један од задатака бити прављење јединствене телефонске линије за Град Београд путем које ће грађани моћи да било какав предлог питање или сугестију упуте, а градска управа биће у обавези да им у одређеном року одговори.

– Прво што ћемо да урадимо јесте да formирамо јединствену телефонску линију на коју ће грађани моћи да се обраћају, да Београђани не морају више уколико имају проблем да појединачно зову одређене градске установе, да не морају више да траже „важне телефоне“, размишљају о томе да ли ће неко тога дана да им се јави на телефон или да ли ће неко њихово питање сугестија, захтев некуд да „одлепрша“. Ми ћемо да се организујемо унутар система, постојаће рок до кога ће Град морати да реши проблем и грађанима да инformацју. Мислим да би то био један значајан искорак у комуникацији са грађанима, а и нама ће бити лакше да вidимо како која служба или предузеће функционишу – истакао је Шапић и додао да мисли да је управо директна комуникација са грађанима један од главних разлога његових успеха на општини Нови Београд.

Шапић је нагласио да у главном граду постоје изузетно важни инфраструктурни пројекти који су започети и који морају да се заврше како би Београд сутра постао још лепше место за живот.

– Почевши од завршетка обилазинице око Београда, изградње најмање два моста, булевара, соабраћајница, почетак изградње две линије метроа… А има и оних „мањих ствари“, које само звуче мање атрактивно, а у ствари једнако важне за људе, попут изградње вртића, уређење паркова, имплемантација зелене агенде. То су све ставри о којом морамо да размишљамо – рекао је Шапић.