Шапић: Имам посебан сензибилитет према особама са инвалидитетом, трудићу се да им обезбедим боље услове за живот

Потпредседник Српске напредне странке и први на листи „Александар Вучић – Заједно можемо све“ на изборима за Град Београд, Александар Шапић, обишао је данас на Новом Београду просторије Центра за бригу о деци, старима и особама са инвалидитетом и том приликом разговарао са његовим корисницима.

-Заиста сам срећан сваки пут када се вратим у овај простор, и поносан сам на то што смо, уз помоћ Америчке амбасаде, успели да на Новом Београду направимо овако јединствене објекте намењене особама са инвалидитетом. Ми смо једина општина у Србији која има три простора опремљена баш у складу са потребама особа са инвалидитетом, за разне ваше активности, вежбе… Ове просторије нису користили само Новобеограђани, оне су били отворе за особе са инвалидитетом из целе Србије. Мислим да сутра на нивоу града морамо нешто слично да урадимо, а да не причам о свим о томе да морамо да побољшамо и оне, условно речено, мање и дневне ствари које би вам олакшале свакодневни живот – рекао је Шапић у разговору са грађанима на Новом Београду.

Истакао је да је као дете одрастао уз особе са инвалидитетом, због природе посла свог оца, и додао да због тога има посебан сензибилитет према њима.

-Мени је отац читавог живота радио са особама са инвалидитетом, и некако сам одрастао уз њих и можда због тога имам посебан сензибилитет према вама. Као дете сам доста времена проводио са особама са ивалидеитетом и никад нисам имао осећај да смо различити. Свестан сам, почевши од деце са инвалидитетом, па до одраслих људи, колико некада друштво то не уме да препозна. Колико некада нама ствар која делује безначајно, уствари вама суштински мења неке животне ствари и трудићу се да учиним све да вам помогнем и олакшам свакодневни живот – нагласио је он, те додао:

-Да вам причам велике приче нећу, почевши од најбаналнијих рампи на улазима у зграде које немамо, а да не причам о рампама у одређене објекте. Лифтове на базенима, које на неким базенима имамо на некима немамо. Знам да је на ову тему лако само говорити, нарочито када дођу избори, али мислим да ми на Новом Београду нисмо само говорили, већ да смо нешто конкретно и урадили. Могао је и неко други то да направи па није. Давати велика обећања нећу, али знам да ћу барем оволико, колико сам на Новом Београду урадио, урадити и на нивоу града, да вама покушам да обезбедим боље услове за живот – закључио је Шапић.