Шапић: Интелектуалну делатност треба да развијамо, јер ће она временом постати једна од главних привредних грана у Београду

„Веома је важно да у периоду испред нас учинимо све да у Београду створимо што боље услове, за развој „интелектуалне индустрије“ јер је процена да ће у будућности управо интелектуална делатност значајно доприносити нашем БДП-у“, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је током обиласка Научно-технолошког парка истакао да се данас 41 одсто укупног државног БДП-а прави у Београду, а да  највећи удео у укупној привредној активности у главном граду тренутно има инвестиционо грађевинарство. Како је рекао, питање је колико ће та врста привредне гране моћи дуго да се развија овом брзином и зато је важно да подижемо интелектуалне услуге и од њих правимо једну од главних привредних грана у Београду.

–  Зато је Технолошки парк изузетно важан. Управо он представља симбол значаја који интелектуална делатност има. За шест година, колико парк постоји, много младих, образованих људи, успело је да се кроз његове активности оспособи, уђе у предузетништво, обучи и упозна са новом делатношћу која би требало да постане једна од примарних привредних делатности у Београду – рекао је Шапић.

Шапић је нагласио да је важно да младим људима обезбедимо најбоље могуће услове како би могли да се баве интелектуалним радом.

–  Само у периоду кризе изазване корона вирусом више од 2.500 људи се у Србију доселило из иностранства. Враћају се и наши млади високообразовани људи, подаци су чак фрапантни којом брзином се враћају и због тога мислим да је важно да све учинимо како бисмо им  створили што боље услове за рад – закључио је Шапић.