Шапић: Искуство најстаријих суграђана је важан друштвени ресурс

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић свечано је у Старом двору отворио 21. фестивал стваралаштва старијих – „Златно доба” и поручио да њихово животно искуство представља изузетно вредан друштвени ресурс.

– Термин „најстарији суграђани” најрадије бих заменио термином „најискуснији суграђани”, јер живимо у времену када се све што је старо третира другачије. Искуство које долази са годинама суштински је важно и представља највећу вредност наших сениора. Из књига се може нешто научити, али без животног искуства нема истинског знања. Због тога сам се увек радо, када год сам био у прилици, одазивао позивима на догађаје у вези са најискуснијим суграђанима. У питању је увек посебна енергија и због тога желим да вам искажем поштовање и захвалим што сте нам омогућили да живимо у Србији каква је данас – рекао је Шапић.

Присутнима је пожелео добро здравље и рекао да би требало да са свима поделе оптимизам и ентузијазам који их краси, јер, како је рекао, управо то недостаје млађим генерацијама.

– Млади који се угледају на старије и њихово огромно животно искуство сигурно ће лакше „ходати кроз сопствени живот”. Желим свима добро здравље, пуно среће и лепо расположење – поручио је Шапић.