Шапић: Истина је на нашој страни

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић рекао је данас у Смедереву где је обишао одборе СНС Подунавског округа да црногорску браћу не треба да  доживљавамо кроз њихово руководство те да да власти долазе и пролазе а браћа остају заувек.

-Ово што се десило са резолуцијом није проблем само са Црном Гором, то ће се дешавати и у региону, то је покушај дехуманизације читавог народа. Руководство Црне Горе сада каже да резолуција није усмерена против српског народа него да се геноцid односи на појединце“ казао је Шапић и запитао се:“ Ко овде уопште прича о геноцidу? Најопаснија је ствар, уколико нам се провуче тај термин. Свако ко има елементарно знање шта значи геноцid  зна да је то намера да уништите неку етничку, расну, верску групу без обзира на пол, старост. То се није десило у Сребреници. Да ли се десио злочин, десио се и треба да се стidимо сваког припадника српског народа који је починио злочин. Ми треба да признамо своје злочине али и други треба да признају своје. Не смемо да дозволимо да се етикетира читав народ термином који нема везе са оним што се тамо десило – нагласио је Шапић.

Он је заједно са председником Извршног одбора СНС Дарком Глишићем обишао и одборе странке Браничевског округа те је члановима у Пожаревцу рекао да Српска напредна странка треба да се поноси оним што је постигла до данас а посебно у пар последњих година.

-Од 2012 до 2016. су биле тешке године, тада су се стварали услови да би данас убирали плодове тог рада. Све оно што се радило од 2012. године почело је да се материјализује, људи су почели то да осећају. Данас не постоји ниједна област у којој није боље него пре шест седам година и зато могу слободно рећи да је истина на нашој страни, на страни људи који воде ову државу, то не смемо никада да заборавимо – јасан је Шапић који је и председник општине Нови Београд.

Шапић је истакао чињеницу да је Српска напредна странка данас прерасла ниво странке и да је дорасла томе да буде прави државотворни покрет, да има одговорност и да ради на уједињењу читавог српског народа, чувајући државу Србију, а чинећи добре ствари од којих ће бенефит имати цело друштво.

Након посета Моравичком, Рашком Пчињском округу Шапић је данас обилазак Србије наставио у Подунавском и Браничевском округу а обилазак Србије се наставља већ у четвртак када ће потпредседник СНС Александар Шапић посетити Западнобачки и Севернобачки округ.