Шапић: Истина на крају увек нађе свој пут

У разговору са активистом Душаном Чавићем бирао сам речи, али јесам повисио тон јер сам и ја човек од крви и меса, рекао је председник Привременог органа Александар Шапић гостујући на ТВ Инсајдер.

– Изузетно сам бирао речи, а да нисам, десетоструко би било горе. Једино што нисам успео да обуздам, то је био тон и због тога ми је жао. Ја сам такође човек од крви и меса и нисам могао да верујем да након шест месеци неко и даље не пушта ту јадну децу и њихове породице из уста. Истина, морао сам бити спремнији на оно на шта су они били спремни свих ових шест месеци, али надао сам се да је шест месеци било довољно да схвате шта су урадили и на који начин су злоупотребљавали једну трагедију – рекао је Шапић.

Он је истакао да Чавић није дошао тамо да га пита о пешачко-бициклистичком мосту, који је био тема скупа.

– Он је дошао да ме прекине и провоцира, да ме саслушава као да сам на суду и да ја немам право да му одговорим. Ја сам можда мало емотивније реаговао због изузетно трагичних догађаја и повисио тон, али речи сам бирао, јер да их нисам бирао рекао бих много тога. При том, ради се о људима који се нису удостојили да пошаљу чак ни један телеграм подршке и саучешћа. Ти исти су одлучили да буду вредносни суд и да они пропитују где је ко био и шта је радио. Они знају где је био градоначелник, али не знају баш до краја шта је урадио. Ја сам као градоначелник одабрао да своје поступке не користим у промотивне сврхе и да се држим основних хришћанских обичаја. Па су онда звали родитеље да провере да ли је истина оно што сам рекао, па кад су родитељи казали шта се десило, онда су одлучили да ту вест задрже само за себе и не поделе са широким аудиторијумом, јер би то потврдило да су лагали месецима о свему што се догађало – рекао је Шапић.

Говорећи о паљењу свећа испред Старог двора, Шапић је казао да су након трагедије у „Рибникару” контактирани родитељи страдале деце, а да се већ сутрадан десила трагедија и у околини Младеновца.

– Након убиства у ОШ „Владислав Рибникар”, а истог дана поподне смо контактирали родитеље и понудили сахрану за сву децу, што такође не би објавили да се није умешао Лука Дончић са својом idејом, сутрадан се десила Дубона. Ништа ми нисмо премештали, јер нисмо ништа ни организовали испред школе. Идеја је била да због удаљености страдања на четири различита места, на више од 40 до 50 километара, симболично одамо пошту свим страдалима испред Старог двора. Мени је тада најмање било важно да idем по телевизијама и објашњавам да су лажови са Н1 и Нове С директно пласирали инformацију да желимо да нам се долази на ноге. Нисам желео да демантујем лажљиве медије шест месеци и зато сам ћутао, сматрајући да није вредно да скрнавим моменте туге само да бих демантовао лажове, али ето истина кад-тад, увек на крају нађе свој пут, па чак и уз помоћ Марке Жваке, који је имао намеру да ме по ко зна који пут нападне и опет лажно оптужи и испровоцира – рекао је Шапић.