Шапић: Избори у Београду су више од локалних избора, они су национално вредносни референдум

-Ови Београдски избори који долазе су све само нису локални избори. Коначно смо дошли до тога хоћемо ли да имамо српску власт и српског градоначелника или антисрпску власт? И када ме питају, па како, шта то значи српски градоначелник? То значи да не постоји српски начин промене сијалица, асфалтирања пута или изградње школе. Нема ту српског начина, и овде је сада све потпуно јасно. На предстојећим изборима опредељујемо се да ли желимо српску власт и српског градоначелника Београда, а то значи градоначелника који ће у овом тешком геополитичком моменту, поред бриге о важним локалним темама, подједнако водити рачуна и о очувању националних вредности и интереса српског народа – рекао је председник Привременог органа града Београда Александар Шапић.
Истиче да је читав свој живот у локалној политици, пуних 14 година, и да би највише волео када би могло само о томе да се полемише, међутим, ствари на које указује су како каже, далеко важније.
-Уколико не решимо то питање очувања националног, српског, џаба нама све. Неће имати ко да нам idе у школе, нити ћемо знати шта нам деца уче у школама и вртићима. Уколико на те базичне ствари не утичемо, изгубили смо idентитет, изгубили смо државу, изгубили смо народ, и када свега тога нема кога онда брига да ли смо осветлили тамо неку улицу – објаснио је Шапић.
7. април 2024.