Шапић: Изградићемо много спортских игралишта и терена, обновити и кренути у изградњу нових базена, а покушаћемо, као што сам успео на Новом Београду, да отворени градски базени током лета, буду бесплатни за све Београђане

“Учинићемо све да Београд буде град спорта и постане препознатљив по великом броју спортских терена, базена, игралишта и најбољим могућим условима у овом делу Европе за спорт и рекреацију, које ћемо обезбедити за све Београђане. У наредне четири године реконструисаћемо све базене на територији града, кренути у изградњу нових, а такође ћемо покушати да обезбедимо да отворени базени буду бесплатни за све грађане, највећи део летње сезоне”, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је нагласио да су спорт и култура кључни за развој заједнице, промоцију истинских вредности, нарочито код деце, те да у овим областима не смемо да штедимо, већ, напротив, подигнемо улагања.

– Омогућићемо нашој деци што боље услове за бављење спортом, од рекреативног до професионалног – рекао је Шапић.

Истакао је да ће његова обавеза, као некога коме је спорт обележио живот, бити да, ако постане градоначелник Београда, уради све што је у његовој моћи како би спорт подигао на виши ниво.

– Мислим да Београд то заслужује, а обавезују нас и спортска традиција коју наш народ има и сви успеси које смо у спорту остварили – закључио је Шапић.