Шапић: Изградња две линије метроа суштински ће променити слику Београда. Сигуран сам да ћемо у наредне четири године са радовима стићи до половине и да ће Београђани моћи да виде јасне обрисе како ће метро изгледати

“Изградња две линије метроа суштински ће променити слику Београда. То је вероватно најзначајнији инфраструктурни пројекат који се у Србији спроводи још од Другог светског рата, у који су укључени сви државни органи, од председника, пре свега, преко Владе до града Београда. Ако нам Београђани буду указали поверење, на нама је велика одговорност да овај, деценијама жељно чекани пројекат, успешно спроведемо. Циљ нам је да у наредне четири године са изградњом стигнемо до половине и да грађани виде јасне обрисе како ће изгледати београдски метро”, поручио је Александар Шапић, кандидат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је истакао да изградња метроа, са собом повлачи и унапређење комплетног јавног превоза у Београду.

-Све београдске општине биће саобраћајно, инфраструктурно и економски значајно унапређене. Када за осам година будемо имали две линије метроа, Београд више неће бити исти град – казао је Шапић и додао да је имао прилике да живи у градовима где метро постоји, и да се у великим градовима у односу на метро станицу одређује вредност некретнине коју неко има.

-Метро станица свуда у свету постаје једница мере вредности тога где живите или радите – рекао је Шапић.

Нагласио је да се неће обазирати на замерке које износе политички неистомишљеници када је овај пројекат у питању, већ да ће учинити све да метро буде изграђен, јер грађани Београда на њега предуго чекају.

– Пројекат постоји и усвојен је, имамо новац, радови на Макишком пољу су већ почели. Настављамо да градимо метро и сигуран сам да ћемо до краја мандата стићи до пола. Уколико након четири године, уместо нас, неки други буду дошли на власт, имају право и да затрпају све оно што урадимо до тада. Само нека изађу пред грађане и саопште им то – закључио је Шапић.