Шапић: Изградња новог Савског моста, тунела и кружног тока на Новом Београду, драстично смањује загађење и гужве у центру града

“Пројекат изградње новог Савског моста је далеко већи и значајнији од самог моста. Он, поред новог моста, подразумева и градњу тунела испод Зеленог венца, као и прављење приступне саобраћајнице на Новом Београду. Овај пројекат смањује загађење и саобраћај у центру и до 14 процената, а истовремено повезује два најудаљенија дела града. Њиме се побољшава комуникација, инфраструктура и квалитет живота, не само у овом делу града, него и у целом Београду”, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је истакао да пласирање тезе како се Савски мост руши да не би било буке у “Београду на води”, као и мешање херојског чина учитеља Зарића, са старим, теретним нацистичким мостом, који је данас потпуно неуслован и кочи даљи развој Београда, представља политичку злоупотребу и подсмевање Београђанима.

–  Нико неће да руши мост. Хоћемо да направимо нови, услован и модеран мост. Ми ћемо учитељу Зарићу, кога се управо они који данас покушавају да злоупотребе његов херојски чин, нису сетили до сада, да направимо споменик, како би сви могли да знају ко је човек који је Београђанима тада омогућио прелазак са једне на другу страну реке, тако што га је деминирао, кад су Немци у повлачењу хтели да га сруше. Верујте ми да би се он данас окретао у гробу када би знао да мост који су нацисти поставили привремено за превоз тешког наоружања, грађани Београда после скоро 80 година, још увек користе – закључио је Шапић.