Шапић: Изградњом атлетског стадиона, отвореног и затвореног базена, живот у Обреновцу постаје квалитетнији него у урбаним деловима престонице

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обишао је данас радове на изградњи атлетског стадиона у Обреновцу и поручио да ће се наставити са улагањем у ову општину, у којој се увелико гради, што ће побољшати квалитет живота њених грађана, али и подстаћи друге да се овде доселе.

– Позиција на којој се налази атлетски стадион са хотелом, затвореним и отвореним базеном, као и аква-парком који ће бити готов већ на пролеће, изузетна је јер се већ на уласку у ову општину вidи колико се овде гради и колико се Обреновац мења. Мислим да ће са овим атлетским стадионом и природњачким парком, који се налази прекопута улице, ово заиста бити један од најлепших делова не само Обреновца него и читавог Београда – рекао је Шапић.

Он је изјавио да је вредност радова на изградњи атлетског стадиона око 500 милиона динара, а да је Град до сада пребацио средства у износу од 150 милиона динара за изградњу.

– Обећавам да ћемо за две године завршити то што је планирано и да ћемо наставити са уређењем. У међувремену ће се завршити и аква-парк, а следеће године у септембру отворићемо и пијацу – рекао је Шапић.

Шапић је истакао да уколико инфраструктура и друге ствари у месту буду уређене, живот у Обреновцу, Лазаревцу и Барајеву може објективно да буде квалитетнији него у урбаним насељеним срединама.

Према његовим речима, предности ових места су велике, као што су мање саобраћајне гужве, мање тензије и лепша природа.

– Моја idеја је да у наредне две године на територији читавог града, и у приградским општинама и у најудаљенијим селим, а процена је да има око пет хиљада стајалишта, поставимо поред инformативних табли надстрешнице и ђубријере какве су и на Теразијама. Не кисну само људи на Старом граду, већ и људи у Обреновцу. Раније су говорили да их је скупо постављати, а није било скупо на Новом Београду. Колико год да кошта, направићемо стандардизацију каква је и у центру града. За две године хоћу да на сваком стајалишту имамо исти стандард, па и у Дудовици, најдаљем градском селу, које је удаљено скоро 100 километара од центра града. То је нормална цивилизацијска ствар – рекао је он.

Како је истакао Шапић, Град ће помагати колико год може приградским општинама, јер су Обреновац, Младеновац и Лазаревац градови за себе.

– Волео бих да све њихове потребе задовољимо и да свуда имамо једнаке стандарде. Није све то лако задовољити, али свако треба да се бори за своју општину, јер је то показатељ да нам је стало до решавања проблема грађана – рекао је Шапић.

Председник општине Обреновац Милош Станојевић захвалио је Александру Шапићу на посети Обреновцу и што се бори да Обреновчани добију атлетски стадион какав заслужују. Према његовим речима, овај стадион је потреба не само Обреновца већ и самог Београда и заиста је важно да Град има овакав један објекат у којем би спортисти могли да се припремају за своја такмичења.

Директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић истакао је да је општина Обреновац изнедрила многе таленте који су постигли значајне резултате у атлетици и да су грађани ове општине заслужили да добију један овакав стадион.