Шапић: Изградњом нових градских гаража, претварањем неискоришћених површина у паркинг места, али и подстицајем изградње приватних гаража, значајно бисмо убрзали добијање нових, неопходних паркинг простора, за потребе свих Београђана

„Поред изградње нових гаража, све неискоришћене и неусловне просторе, који не могу да буду зелене површине, претвараћемо у паркинг места, као што је то урађено у Булевару Зорана Ђинђића на Новом Београду. На тај начин покушаћемо да смањимо проблем паркинга са којим се данас суочава, не само Београд, већ и све светске метрополе – поручио је Александар Шапић кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је истакао да је сигуран да би свакодневни живот Београђана значајно олакшала и изградња приватних гаража.

-Уколико добијем прилику да водим Београд, покушаћу да нађем начин на који би град могао да подржи изградњу нових, приватних паркинг гаража. Мислим да би ова тема била занимљива приватним инвеститорима, јер би уместо у изградњу стамбених зграда, свој капитал уложили у прављење нових паркинг простора, од чега би корист имали не само они, већ и сви Београђани, а на тај начин би значајно убрзали процес стварања нових гаража и паркинг места, што би било од велике користи за све – рекао је он и додао:

-Такве гараже постоје у свим већим светским градовима. Прављене су у складу са урбанистичким планом дела града у коме се налазе, то су зграде које су практично гараже. Паралелно са тим, на неусловним и неискоришћеним површинама изградићемо додатна паркинг места, са циљем да у великој мери умањимо проблем са паркирањем у нашем граду – закључио је Шапић.