Шапић: Како ће неко да води Београд, српску престоницу, ако није спреман да осуди сецесионистичке и антисрпске изјаве које смо чули у Дубровнику?

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић рекао је да је у овим нестабилним тренуцима у којима се читав свет налази, веома важно да на челу Београда буде српски градоначелник који ће заступати очување српских националих интереса, не дозволивши да било ко промовише сецесионистичку и антисрпску политику.
-Када кажем да Београд треба да има српску власт, сви они поскачу. А шта треба да кажем? Да има турску власт? Београд мора да има српског градоначелника одлучног да чува и штити српске интересе. Када неко није спреман да осуди изјаве изговорене у Дубровнику, а које директно представљају антисрпску и проусташку политику, како ће бити спреман да води Београд. Мислим да је ова ситуација најбоље објаснила разлику између српског и антисрпског градоначелника о којем сам говорио раније и када људима није било јасно на шта мислим кад кажем да Београду треба “српски градоначелник”. Ево, баш ово мислим, да градоначелник мора да осуди сваки антисрпски став, а не да прећуткује или како то сад ради Маринка Тепић у име Ђиласове листе, подржава и брани проусташке ставове Динка Грухоњића, који уопште нису новост, него су тек сад то вidеле широке народне масе, рекао је Шапић и додао :
-А ја ћу бранити сваког Хрвата, и сваког припадника исламске или било које друге вероисповести у Београду, ако му фали длака са главе, само зато што не припада српском народу или је другачије вероисповести. Али да браним оне који свесно и константно урушавају уставно-правни поредак наше државе, који величају озлоглашене зликовце и који директно пропагирају сецесионистичку политику, сигурно нећу – истакао је Шапић.