Шапић: Кампања ће бити једна од најпрљавијих и најбескрупулознијих

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић, откако је ступио на страначку функцију, није престао да путује широм Србије, обилази активисте у одборима и разговара са грађанима. Заједно са Дарком Глишићем, председником Извршног одбора Српске напредне странке, до сада је посетио 30 градова, у оквиру 20 округа.

– У сваком месту где смо били, долазили су наши чланови из више одбора и окружења, тако да не знам тачан број одбора, али знам да је највећи број њих имао прилику да буде присутан. У зависности од плана, програма и динамике наших обавеза, вероватно ћемо у току јесени обићи, такође, значајан број наших чланова по Србији“, рекао је Шапић за „СНС Инformатор“ и открива какви су му утисци након обилазака:

– Утисци су, заиста, изузетно позитивни. Од броја људи који је био присутан на састанцима, преко атмосфере, ентузијазма и свега што је неопходно да једна организација квалитетно функционише. Поред тога, сви су показали велико гостопримство и добродошлицу према мени лично, као некоме ко је тек дошао, и учинили ме изузетно почаствованим због тога, али истовремено сам осетио велику одговорност да те људе у будућности не разочарам, већ да оправдам њихово велико поверење својим радом и резултатима.

Каква је Ваша сарадња са председником странке Вучићем, са председником Извршног одбора Српске напредне странке Глишићем?

– Председник странке је главни разлог због ког сам постао део Српске напредне странке, јер је његова idеја била да се ујединимо, то јест да ми постанемо део ове организације. Он је до скоро практично и био једини човек са којим сам имао контакт, од свих чланова Српске напредне странке, и његова улога и наш однос био је пресудан да данас будем овде, тако да је излишно говорити каква ми је сарадња са њим. Што се тиче Дарка Глишића, провели смо доста времена заједно у последња два месеца и, иако се пре тога нисмо познавали, могу слободно да кажем да смо јако брзо направили, не само један добар пословни однос и сарадњу, него и један близак пријатељски и другарски однос, и заиста о Дарку могу само све најбоље да кажем.

Како се носите са учесталим нападима откако сте приступили Српској напредној странци?

– Занимљиво је да ме највише нападају управо они који су годинама покушавали да објасне нашој јавности како сам ја неко потпуно безначајан и тривијалан на нашој политичкој сцени и како немам капацитете који су неопходни да се озбиљно бавим овим послом. То су људи који су политички противници Српске напредне странке и, такође, већ годинама објашњавају грађанима Србије да је Српска напредна странка лоша и недовољно способна да води државу. Кад то све узмемо у обзир, онда се поставља питање, шта је то сада њих толико наљутило и натерало да нападају и мене и Српску напредну странку, услед наше сарадње, кад би она по тој логици требало да idе њима у прилог. Спојили су се лоши и неспособни са небитним и недораслим, па они би требало онда да славе, а не да се љуте и нападају нас, али добро. Можда ја само не разумем то што они раде, нисам вероватно ни за то способан, како они воле да кажу.

А како коментаришете сталне нападе на председника Вучића и његову породицу од дела опозиције?

– То показује како неко вidи бављење политиком у Србији и на који начин сматра да треба да се обрачунава са својим политичким неистомишљеницима. Показује да му ништа није свето, па ни нечија породица и показује како би се тек понашао кад би дошао на власт. И то народ Србије вidи. Исти ти људи, без обзира што су спремни да чланове председникове породице свакодневно провлаче кроз своје таблоidе и медије, када се њима на сличну тему нешто деси, па чак и у десетоструко мањој мери, вриште као Дамјанов Зеленко и траже помоћ свих живих међународних институција. То је то лицемерје које годинама влада у једном делу наше „политичке елите“, како сами себе воле да називају. Али добро, на нама је да се боримо против тога, да се тако не понашамо и да покажемо српском народу да постоје људи којима је Србија на првом месту и да постоје људи који нису спремни да уништавају рођено друштво зарад мале политичке користи.

Каква ће, према Вашем мишљењу, бити предстојећа предизборна кампања?

– Биће тешка, изузетно прљава, провокативна… Већ сада вidим на шта ће све бити спремни многи са наше политичке сцене и имам утисак да ће можда ова кампања бити једна од најпрљавијих и најбескрупулознијих у последњих пар деценија. На то треба да се спремимо, да покажемо како се на зло одговара знањем, умећем, радом, вредноћом, добротом, пожртвовањем… јер само на тај начин можемо нашем народу да понудимо оно што му је неопходно и што ће да му гарантује даљи развој и стабилност државе. Све друго би нас само вратило деценијама уназад, а ми то не желимо, а сигуран сам да то не жели ни српски народ и да ће то јасно показати на предстојећим изборима.

У којој сфери сматрате да можете да дате највећи допринос Српској напредној странци у борби за модерну Србију?

– Вidећемо, свакако да ћу бити тамо где могу највише да допринесем, не само ја него свако од нас. Најважније је да изађемо са најкомпетенијим и најснажнијим људима за свако место и да тиме покажемо да смо најозбиљнија, најснажнија и најбоља организација у држави и у кадровским решењима, без обзира за коју позицију тражимо поверење грађана.

Извор: СНС Инformатор