Шапић: Кампања која нам предстоји биће најпрљавија икада

„Мислим да ће кампања која нам предстоји бити најпрљавија икада зато што постоје људи који ће, ако ни након ових избора не буду дошли до резултата, бити заувек избрисани са политичке сцене. Они ће бити спремни на све“, поручује Александар Шапић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.

Шапић је, гостујући у емисији „Београде, добро јутро“ на „ТВ Студио Б“ истакао да Српска напредна странка неће дозволти да појединици зарад својих личних, партикуларних политичких интереса деле српски народ, те да ће он учинити све да и својим личним примером покаже да политика не сме да буде разлог раздора међу нашим народом.

– То што се ми разликујемо по питању неких политичких ставова не сме да буде разлог наше мржње. Покушаћу и својим примером да покажем да политика не сме да буде разлог раздора. Биће оних који ће тражити сукобе, а ми сукобе не желимо. Ми који смо свесни неких ствари морамо да покажемо да живот не почиње и не завршава се након ових избора, без обзира на то ко буде био на челу државе – рекао је Шапић.

Навео је да нам развој инфраструктуре, економије, позиционирање Србије у свету и у региону, даје за право да верујемо да смо на добром путу.

 – А онда ћемо сви заједно, без обзира на политичко опредељење, покушати да земљу доведемо на ниво, тако да нама више никада нико неће моћи да манипулише или да нас увуче у сукобе – каже он.

Шапић наглашава да без Србије данас нема стабилног Балкана.

– Србија може само да буде фактор стабилности, ми смо данас најбронији народ, најснажнија економија у региону, земља која има најбржи развој и управо све оно што радимо последњих година и потези које вучемо говоре о томе да наша земља никако не може да буде фактор нестабилности, као што нас оптужују – истиче Шапић.

Шапић је још једном поновио да је уједињење српског народа једна од најважнијих тема.

– Када год смо имали неке озбиљне историјске проблеме, они су били последица неслоге међу нама. Председник Вучић инсистира на уједињењу, на помоћи српском народу где год се он налазио. Дошло је време да Срби почну да помажу једни друге не угрожавајући било кога, да се не кријемо, да се не осећамо непријатно када кажемо да желимо да помажемо наш народ, на крају, то је и наша обавеза, Србија као матица свих Срба има обавезу да води рачуна о њима где год живели – рекао је Шапић.