Шапић: Као што сам и обећао, симболи града нису на продају, од данас „Београска арена“ поново носи своје изворно име

-Од данас званично „Београдска арена“ поново постаје „Београдска арена“, враћамо јој њено изворно име, јер као што сам у новембру месецу и најавио, симболи града Београда више неће бити на продају док год се ја у овом граду будем нешто питао – рекао је председник Привременог органа града Београда Александар Шапић испред Београдске арене на Новом Београду, са које је почело уклањање старог имена „Штарк арена“.
-„Београдска арена“ и ова хала један је од симбола нашег града, ту се одржавају најважнији културни, спортски и сви други догађаји и манифестације. Од 2010. године Арена је била на продају, носила је имена разних фирми, компанија, а последње које је носила било је „Штарк арена“. Данас је кренуло скidање тог натписа јер уговор истиче и ја се надам да, без обзира ко буде водио град Београд у будућности, да се више име „Београдске арене“ неће доводити у питање. Град Београд је у ситуацији да не мора да продаје своје симболе – рекао је Шапић.
Имена симбола Града, између осталих и Калемегданске тврђаве, такође, неће бити на продају.
-Говорио сам и раније о томе да нема разлога да ми не радимо исто оно што раде све друге цивилизоване, демократске, европске земље на које се многи позивају, па и они који ће ме напасти због овога, а то је да оно што нам је важно да то на продају није. Као што „Загреб арена“ није на продају, нисмо вidели да су јој дали име „Књаз Милош арена“, а чак се ни реклама „Књаз Милош“ не може поставити на Тргу бана Јелачића, без обзира колико бисте то платили. Е, тако и ми треба да поштујемо себе, у најмању руку као што и други поштују себе, и да поведемо рачуна о нашим симболима. Због тога је, од данас, „Београдска арена“ поново „Београдска арена“ и надам се да ће тако остати и у будућности -закључио је Шапић.