Шапић: Коцкица је била важан део одрастања многих генерација

Оснивач Дечјег позоришта „Пуж” Бранко Милићевић, деци познат као Бранко Коцкица, даривао је у Старом двору председнику Привременог органа Града Београда Александру Шапићу „Пужев мали знак велике захвалности”. Том приликом Шапић је подсетио на сарадњу с Бранком, који је у претходном мандату био одборник у Скупштини Града Београда, и на пријатељство с њим, али се и присетио свог одрастања уз емисије нашег познатог глумца.
– Када сам био мали и ишао у вртић „Наша радост” у Новом Београду ти си дошао да као и сваки пут изабереш десеторо деце за своју емисију. Ја нисам био међу најталентованијих децом коју бираш за емисију и то ми је ваш тешко пало. Нека врста кастинга за најталентованије, који ће снимати „коцкицу“. Нажалост, ниси ме изабрао и мислио сам да ми је то био најгори дан у животу. Улога коју је „коцкица“ имала, у одрастању многих генерација, је огромна и сви се и данас са великом радошћу сећамо тог периода – поручио је Шапић госту.
Бранко Коцкица је био важан фактор детинства много различитих генерација, додао је Шапић.
– Мислим да тога ниси ни свестан. Данас ми је велика част што имамо ову врсту односа и што могу данас ја да помогнем новим генерацијама, а на крају крајева и теби који си обележио наше животе – казао је Шапић.
Бранко Коцкица је кратко и скромно прокоментарисао да „нема речи” на ове похвале председника Привременог органа Града Београда и потом му уручио знак захвалности, који до сада нико није добио. Он је за Александра Шапића отпевао и део дечје песме, обучен у позоришни костим.