Шапић: Конкретни пројекти у наставку сарадње Београда и Скопља

Градоначелник Александар Шапић примио је данас у Старом двору делегацију главног града Северне Македоније предвођену градоначелницом Скопља Данелом Арсовском поводом десет година од потписивања документа о братимљењу Града Београда и Града Скопља.

Шапић је делегацији Града Скопља пожелео добродошлицу у српску престоницу и додао да Београд конкретним пројектима жели да пружи додатни подстрек добрим односима два братска града.

– Националне политике Србије и Северне Македоније током последњих година значајно су приближене иницијативом „Отворени Балкан”. Председник Србије Александар Вучић је често у Скопљу, као што су и високе делегације Македоније често у нашем граду. Односи два народа су такође на веома високом нивоу и познато је да једни на друге гледамо као на братски народ. Добри односи градова отварају могућност сарадње у свим областима, а свакако да се на тај начин долази и до одређених погодности, односно преузимања добрих ствари из искустава локалне самоуправе. Трудићемо се да у наредном периоду сарађујемо веома блиско како би грађани Београда и Скопља у датом тренутку од свега имали користи. Надам се да ћемо након серије састанака врло брзо започети рад на конкретним пројектима – рекао је Шапић и пожелео делегацији Скопља угодан боравак у нашем граду.