Шапић: Криминалац покушава да оптужи Вучића да је са њим сарађивао

Александар Шапић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Уколико је сасвим нормално да неко ко је осведочени криминалац, убица и човек са чијим зверствима се српска јавност тек упознаје, оптужи председника државе да се са њим виђао и сарађивао.

И то све пренесу медији који себе називају „објективним“ и то као нешто што „лако може бити и истина“.

Уколико након тога, поједини политичари крену да узимају његову изјаву као здраво за готово и траже да реагује државни тужилац.

То значи да је у Србији сасвим нормално да сутра било ко оптужи и назове патријарха јеретиком, учитеља неписменим, лекара крвником или војника издајником.

И да без обзира на релевантност особе која оптужује, га након тога медији провуку кроз блато, а политичари који процене да могу политички да профитирају, позову тужилаштво на реакцију, под плаштом тобожње бриге за истину и правду.

Да ли смо свесни у том случају, какво ћемо друштво и државу добити?

Да ли смо свесни да ћемо добити државу у којој ће се свако ко има пара или контролише медије, моћи обрачунавати, судити и пресуђивати било коме, без обзира на истину и правду.

Уколико будемо свесно уништавали виталне институције друштва.

Цркву, војску, школу или болницу, а тиме и симболе тих истих институција – свештеника, војника, учитеља или лекара.

Или институцију председника државе, кога народ непосредно бира на изборима.

Сутра нећемо више имати државу, него једну анархистичку творевину у којој ће владати криминалци, стране службе или људи који могу својим капиталом и контролом медија да одлучују када, где и како ће се са неким обрачунати, без обзира на последице по државу, друштво и народ који у њој живи.

Због свега овога што сам написао, молим сваког иоле нормалног човека, без обзира на политичко опредељење, да не дозволи да овакав вid друштвеног правила заживи и да што је најгоре, прерасте у легитиман вid политичке борбе.

Ово је пандорина кутија која ако се отвори, нико живи неће моћи више да затвори и ми од тог момента као држава више постојати нећемо.

Сваки нормалан човек овакве ствари неће подржати, а сваки иоле одговоран политичар се мора против оваквих ствари по сваку цену борити.

Ја ћу се борити и штитићу сваку виталну институцију српског друштва, јер без ње не постојимо, ни као народ ни као држава!

Међу тим институцијама је и институција председника државе.

Данас се у тој ситуацији нашао као председник Србије, а такође и као мој пријатељ, Александар Вучић.

Њему верујем и као председнику и као свом пријатељу и спреман сам да станем у његову заштиту, како људски тако и политички, безрезервно и недвосмислено.