ШАПИЋ: Кроз помоћ неразвијеним општинама, улажемо у будућност Србије.

Помоћник градоначелника Александар Шапић посетио је данас насеље Владимировци у општини Алибунар. У овом месту јужнобанатског округа средствима града Београда је урађена нова конструкција са покривањем пијаце, а ЈКП „Градске пијаце” су донирале 80 металних тезги.

Александар Шапић је рекао да би све неразвијене оштине, које су добиле помоћ града Београда, требало на прави начин да искористе средства и побољшају квалитет живота грађана у њима.

– Овим програмом Београд је започео нову праксу, не улажемо само у будућност Београда, већ и у будућност Србије. Инфраструктурни пројекти, као што је овај у Владимировцима, много је више од подстицања продаје и трговине, ово је место окупљања људи у пијачним данима, чиме смо утицали да се промени квалитет живота. Треба посматрати заједнички интерес и покушати пронаћи средства да би грађанима, нарочито у 48 неразвијених општина, учинили живот прихватљивијим и направили позицију да оне постану развијеније него што су сада – казао је Шапић.

Град Београд је образовао Комисију за доделу материјалне и нематеријалне помоћи неразвијеним општинама у Републици Србији. Задатак комисије је да дефинише програм и план приоритета за улагање у неразвијене општине из области комуналне и друге инфраструктуре, као и да у складу са социјалним и економским положајем утврди врсту, обим и висину помоћи неразвијеним општинама у материјалним и нематеријалним добрима. За помоћ тим општинама у претходној години обезбеђена су финансијска средства у износу од 53,6 милиона динара.