Шапић: Лицемерство организација које се баве правима Рома јер нису осудиле напад на радника „Градске чистоће”

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обишао је данас раднике „Градске чистоће”, међу којима је био и нападнути радник овог предузећа. Како је том приликом Шапић подсетио, овај младић је на срамотан начин нападнут у ноћи између суботе и недеље на Зеленом венцу, али се овим поводом ниједна организација која се бави правима Рома није огласила.

– Одмах сам апеловао на надлежне органе и надам се да ће нападачи бити пронађени и најстроже санкционисани. Велика је срамота да се то дешава људима који у свим временским условима, за време празника, дакле, свакодневно воде рачуна да наш град буде чист. Дошао сам зато да њему и другим комуналним радницима дам подршку и да им кажем да ћемо да урадимо све да они буду сигурни на улицама и на свом послу – рекао је Шапић.

Апеловао је још једном на полицију и тужилаштво да се нападачи пронађу и осуде у складу са законом, како се овакве ситуације не би поново догађале.

– Не само што је нападнут док је водио рачуна о чистоћи града већ је и вређан на националној основи. Ниједна ромска организација се тим поводом није огласила, али зато када ја кажем да ромску децу треба да склонимо са улица, да их упишемо у школу и да не треба да просе и да краду, онда сви „поскачу”. Деценијама узимају паре од међународних невладиних организација на тему Рома, али када су Роми стварно угрожени и када их неко нападне, тада су те организације успаване. То је лицемерство о којем сам и раније говорио – навео је Шапић.

Град Београд ће све учинити да комунални радници који обављају изузетно одговоран посао буду увек заштићени без обзира на националну припадност, закључио је Шапић.