Шапић на базену „11.април“: Завршена серија санација и реконструкција београдских базена.

Помоћник градоначелника Београда Александар Шапић обишао је данас радове на реконструкцији затворених базена Спортског центра „11. Април“. На иницијативу помоћника градоначелника Александра Шапића, санирано је и реконструисано пет највећих градских базена у последње три и по године.

Он је указао да се завршетком реконструкције СЦ „11. април” завршава серија санације и реконструкције београдских базена.

– Београд је пре три и по године имао у функцији само базен на Бањици. После тога смо реконструисали кров и подстаницу на базену „Ташмајдан”, а постављањем балона оспособили за употребу и током зиме централни отворени базен. Потпуно је реконструисан Спортски центар „Милан Гале Мушкатировић” (бивши „25. мај” на Дорћолу). Урадили смо, практично, нове базене у оквиру Спортког центра „Олимп” на Звездари, а уз помоћ републике средили отворене базене на Кошутњаку. После завршетка радова на „11. априлу”, као и због историје воденог спорта у престоници и великог броја љубитеља пливања и ватерпола у граду, Београд добија оно што му припада – истакао је помоћник градоначелника.

Он је подсетио да је посебно везан за овај спортски центар јер је научио да плива управо у малом базену који ће, поред олимпијских базена од 50 и 25 метара, бити потпуно реконструисан до почетка лета ове године.

–Пуно нас је управо са ових базена кренуло у професионалне воде. Познато је да је овај центар изнедрио пуно шампиона како у пливању тако и у ватерполу, а сплетом несрећних околности дао пуно шампиона и у тенису, јер су управо у празном олимпијском базену Ана Ивановић и Јанко Типсаревић научили своје прве тениске кораке – подсетио је Шапић.