Šapić na bazenu “11.april”: Završena serija sanacija i rekonstrukcija beogradskih bazena.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas radove na rekonstrukciji zatvorenih bazena Sportskog centra „11. April“. Na inicijativu pomoćnika gradonačelnika Aleksandra Šapića, sanirano je i rekonstruisano pet najvećih gradskih bazena u poslednje tri i po godine.

On je ukazao da se završetkom rekonstrukcije SC „11. april” završava serija sanacije i rekonstrukcije beogradskih bazena.

– Beograd je pre tri i po godine imao u funkciji samo bazen na Banjici. Posle toga smo rekonstruisali krov i podstanicu na bazenu „Tašmajdan”, a postavljanjem balona osposobili za upotrebu i tokom zime centralni otvoreni bazen. Potpuno je rekonstruisan Sportski centar „Milan Gale Muškatirović” (bivši „25. maj” na Dorćolu). Uradili smo, praktično, nove bazene u okviru Sportkog centra „Olimp” na Zvezdari, a uz pomoć republike sredili otvorene bazene na Košutnjaku. Posle završetka radova na „11. aprilu”, kao i zbog istorije vodenog sporta u prestonici i velikog broja ljubitelja plivanja i vaterpola u gradu, Beograd dobija ono što mu pripada – istakao je pomoćnik gradonačelnika.

On je podsetio da je posebno vezan za ovaj sportski centar jer je naučio da pliva upravo u malom bazenu koji će, pored olimpijskih bazena od 50 i 25 metara, biti potpuno rekonstruisan do početka leta ove godine.

–Puno nas je upravo sa ovih bazena krenulo u profesionalne vode. Poznato je da je ovaj centar iznedrio puno šampiona kako u plivanju tako i u vaterpolu, a spletom nesrećnih okolnosti dao puno šampiona i u tenisu, jer su upravo u praznom olimpijskom bazenu Ana Ivanović i Janko Tipsarević naučili svoje prve teniske korake – podsetio je Šapić.