Шапић: На Бежанијској коси градимо велики спортски комплекс отворен за све

Близу места на коме данас почиње изградња националног тренажног одбојкашког центра налази се парцела, бисер и Новог Београда и Бежанијске косе, на којој ће се градити велики спортски комплекс отворен за професионалне спортисте, али и све грађане и рекреативце, изјавио је градоначелник Београда Алекдсандар Шапић.

Обраћајући се присутнима на полагању камена темељца за изградњу националног тренажног одбојкашког центра на Новом Београду, градоначелник је подсетио да је пре месец и по дана, захваљујући и премијерки Ани Брнабић и Влади Србије, та парцела прешла у власништво Града Београда, те да је у току израда idејног пројекта за један велики спортски комплекс.

– У оквиру овог будућег велелепног пројекта налазиће се атлетски стадион, фудбалски терен, као и отворени и затворени терени за различите спортове. Подсетићу да се у близини налази и Спортски центар „11. април” за који се завршава коначни пројекат, на основу кога ће овај центар са три затворена базена, колико их сада има, добити укупно осам. Надам се да ћемо за неке три-четири године, када будемо поново били овде, моћи да кажемо да се налазимо на месту великог и комплексног спортског центра и да ће то бити нешто што ја, који сам као спортиста много путовао, нисам вidео нигде на свету. Мислим да Србија и њени спортисти то заслужују – рекао је градоначелник.

Он је изнео податак да, према европским стандардима, Град Београд бројем спортских објеката задовољава око 800.000 становника и додао да је његова обавеза као градоначелника да, док год буде био на том месту, повећава број спортских објеката, како би се што више грађана бавило различитим спортским активностима.