Шапић на игралишту направљеном на иницијативу деце: Ово ми је најдраже уређено игралиште.

Само дан након што се у медијима појавила прича о трidесеторо одлучне и вредне деце са Петловог брда која су решила да узму лопате у руке и на запуштеној падини изграде спортско игралиште, град Београд и радници „Градског зеленила” притекли су им у помоћ.

Од данас се та деца играју на модерном и ограђеном спортском терену. Осим кошева, голова за мали фудбал и мреже за одбојку, град Београд им је поставио и неколико реквизита за вежбање на отвореном, као и четири клупе за старије суграђане, а ускоро ће бити саграђено и игралиште на отвореном за оне најмлађе. То је потврдио и помоћник градоначелника Александар Шапић, који је заједно са децом из улица Нићифора Нинковића и Боже Бауцала испробао тек постављене кошеве на терену.

– Не постоји човек који не би позитивно одреаговао на сав труд и рад који су ова деца уложила како би добила адекватан простор за игру. Ово је заиста фантастичан пример како деца могу да се изборе за своје циљеве, за игралиште на коме ће проводити слободно време, дружити се и бавити се спортом. Град Београд ће се трудити да и убудуће подржава овакве акције. Посебно ми је драго што ова деца неће слободно време проводити по неким улазима, већ ће моћи да се баве спортом, да вежбају и да се лепо друже. Како у овом крају има доста мале деце, одлучили смо да и за њих уредимо још један простор у близини – рекао је помоћник градоначелника Александар Шапић и пожелео деци да подједнако уживају и чувају ново игралиште.