ШАПИЋ: На иницијативу грађана, уредили смо преко 30 локација на Новом Београду.

Општина Нови Београд, на иницијативу грађана који су се јављали Сервисном центру уредила је више од 30 локација у свим деловима општине. Међу захтевима и предлозима грађана били су најчешћи они везани за уређене дотрајалих прилазних стаза, дечјих игралишта и платоа. Тако је плато испред Месне заједнице „Бежанијски блокови“ (некадашња „Козара“) у Блоку 61 после дуже времена добио нови изглед. Уместо попуцалих бетонских плоча и рупа које су ометале нормалан пролаз, посебно старијим и деци у колицима, цео простор је изравнан и асфалтиран. Према речима Александра Шапића, председника општине Нови Београд, општина ће и даље настојати да излази у сусрет потребама грађана.

– Ја сам, и док сам радио у кабинету градоначелника као помоћник, стално говорио да нико не може да зна боље од људи који живе у том делу града, шта им је приоритет. Сигурно да пуно ствари треба да се уради, али они најбоље знају шта је приоритет и ту треба уложити средства која имамо. Ми смо кроз Сервисни центар отворили сталну комуникацију са грађанима тако да нам они сами кажу шта им је у том тренутку најважније – рекао је Шапић.

Грађани своје предлоге и иницијативе могу сваког радног дана од 8 до 20 сати да пријаве на телефон Сервисног центра 785 -0- 785.