Шапић на „Новобеоградском друговању“: Један од наших приоритета је брига о најстаријим суграђанима.

У Спортском центру „11. април“ данас је одржано прво „Новобеоградско друговање“, забавна, спортско-рекреативна манифестација намењена пензионерима и старијим Новобеограђанима. Дружење је организовала општина Нови Београ, а програм је осмишљен тако да пензионерима са територије општине Нови Београд поред дружења пружи забаву и рекреацију. У сали Спортског центра пензионери су могли да се надмећу у неколико спортских дисциплина, пикаду, игрању шаха и брзом ходању. Током дана посетио их је и председник општине Александар Шапић.

– Данас смо организовали дружење за наше најстарије суграђане. То је заправо наставак дружења које је летос започето када смо за пензионере организовали излете по Србији, а то ћемо наставити и на пролеће. Сада није време за путовања, тако да ће се преко зиме наши старији суграђани дружити овде једном месечно, сваког другог четвртка. Ево, сада смо сви вidели колико они уживају у дружењу и са колико жара се такмиче и стварно ми је велико задовољство сваки пут када имам прилику да се дружим са њима јер ме „напуне“ позитивном енергијом. То ми је велики подстицај да наставимо са оваквим програмима, јер, као што сам и рекао пре годину и по дана, један од наших приоритета је брига о најстаријима јер су они то заиста заслужили – рекао је Александар Шапић.

У холу је био приређен и Базар здравља на коме су учествовали „Призма“,„Сименс“, Црвени крст „Нови Београд“ и фармацеути „Иванчић и синови“ , тако да су на лицу места могли да провере шећер, измере притисак, провере слух или добију савете лекара. За све учеснике обезбеђено је и освежење. Сви који желе да се пријаве за следеће дружење могу да се јаве у Сервисни центар општине на број телефона 785-0 785. За време одржавања манифестације испред СРЦ „11. април“, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије био је постављен мобилни аутобус за добровољно прикупљање крви, где су сви наши суграђани могли добровољно да дају крв.