Шапић на обновљеном игралишту у блоку 70а: Разговарамо са Новобеограђанима да заједно одредимо приоритете.

Председник општине Нови Београд Александар Шапић, обишао је данас обновљено дечје игралиште у блоку 70а, преко пута пијаце у Омладинских бригада 47. После реконстукције терена најмлађи становници овог блока добили су поново место за игру, а обновом је омогућено да га користе и старији.

– Ово је још једна од локација које смо потпуно преуредили, а с обзиром да овде има доста деце улица иза нас је проглашена зоном успореног саобраћаја. На овом месту сада имамо јединствен пример где можемо да сретнемо људе свих узраста, од најмлађих до најстаријих. Деца имају место за игру, старији могу да се одмарају или играју шах, а поставили смо и неколико справа за вежбање и тренирање за младе. Средили смо једну локацију која је некада била неуређена површина, а таквих је још доста на Новом Београду. То је оно што смо радили свих ових година и што ћемо наставити и даље. Сада смо разговарали са комшијама који су предложили и нове локације. Морамо заједно да направимо петицију, и с обзиром да има доста захтева, направимо приоритете. Ја ћу као председник општине, и уз помоћ Града, максимално да се ангажујем да се уради што више – рекао је Александар Шапић.

На уређеној зеленој површини 3700 квадратних метара најмлађи су добили игралиште са 7 реквизита. На целој површини игралишта постављене су црвене гумене плоче, а око игралишта ограда висине једног метра. На простору предвиђеном за теретану на отвореном монтирано је пет фитнес справа.Један део зелене површине издвојен је за “кутак за миран одмор“ са два шах стола намењен најстаријим суграђанима. На целој површини налази се 15 клупа са наслоном и 11 клупа без наслона, а постављено је и 6 ђубријера.