Шапић на отварању новог игралишта на Бежанијској коси: Поштоваће се иницијативе грађана.

Председник општине Нови Београд Александар Шапић посетио је данас новоизграђено игралиште у Магелановој улици на Бежанијској коси. У овом делу насеља, које је новијег датума, није било места за дечју игру, па је игралиште урађено на иницијативу грађана. За свега неколико месеци некадашња неуређена површина претворена је у лепо, опремљено игралиште, које већ користе малишани из краја.
Да ће се наставити са уређењем насеља, уз помоћ и предлоге грађана, најавио је Александар Шапић, председник општине.
– У протекле три године, радећи као помоћник градоначелника радио сам на томе да се поштује иницијатива грађана. То ћу наставити и сада као председник општине. Ово је почетак, зато апелујем на грађане да се обрате са својим предлозима. Можда нећемо моћи да испунимо све захтеве, али ће грађани добити одговор о реалном стању и могућностима. Покушаћемо да оживимо месне заједнице како људи не би морали да долазе у општину, зову телефоном или пишу дописе, већ да се за све проблеме обрате својој месној заједници. Мислим да ћемо у следећа два-три месеца успети да створимо такву могућност јер је задатак сваке озбиљне општинске управе да буде сервис грађана – рекао је Александар Шапић.
Посету председника општине њиховом крају грађани су искористили да му изнесу и друге своје захтеве, као што је уређење паркинг места.