Шапић на прослави градске славе Спасовдана: Част ми је што је СПЦ заједно са нама домаћин, традиција нам помаже да idемо напред

Изузетно ми је драго што смо, по други пут од када постоји Стари двор, у присуству патријарха српског господина Порфирија ломили славски колач и обележили Спасовдан, славу града Београда. Као што сам и прошле године рекао, желим да прослава градске славе у Старом двору постане део традиције и веома ми је драго што и ове године у том правцу настављамо. Такође, драго ми је што је са нама мој пријатељ, председник српске Владе господин Милош Вучевић и то треба да буде још један показатељ да смо сви на истом задатку и да смо на истој страни – истакао је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда на прослави Вазнесења Христовог, крсне славе престонице у Старом двору.
-Нас двојица смо разговарали да, у периоду испред нас, покажемо како да сарађујемо на различитим нивоима власти, да имамо сталну комуникацију и да покажемо колико је важно да у свим сферама друштва и нивоима власти имамо једну јединствену и синхронизовану политику која ће се борити за интересе српског народа – додао је.
Шапић се захвалио представницима Српске православне цркве и патријарху Порфирију на присуству.
-Један део јавности покушава да све оно што је традиционално представи као ретроградно, а мислим да је баш обрнуто, јер оно што је традиционално треба да нам помогне да idемо напред, будемо бољи, успешнији и напреднији. Зато ми је изузетна част што су представници СПЦ заједно са нама домаћини наше и ваше славе. Сигуран сам да се у будућности, како се буду мењали људи који воде Град, ова традиција неће прекинути и да ће прослава крсне славе Града бити и даље нешто нормално и природно, зато што то и српски народ и наш Град заслужују. Осећајте се сви као код своје куће, јер и јесте у својој кући, хвала вам што сте дошли да заједно са нама обележите овај празник и нека нам је са срећом Спасовдан – закључио је први човек престонице.
13. јун 2024. године