Шапић на сеоском имању породице Паунић: Нема будућности без чувања традиције и породице и неговања вредности које су нас вековима штитиле

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обишао је данас пољопривредно домаћинство Зорана Паунића, које се налази у сопотском селу Неменикућа. Шапић је том приликом нагласио да је на Дан примирја у Првом светском рату важно да укажемо на значај наше традиције и свих оних који помажу њено очување.

– Одабрао сам баш овај дан да дођем у посету правом српском домаћину, који живи на ободу Београда, у приградској општини Сопот, јер Велики рат не би имао исход какав је имао да није сем српске војске било и храброг српског домаћина. Имам утисак да смо у временима у којима живимо заборавили наше славне претке. Посетом овој породици желео сам да покажем да без обзира на све оно што носи модеран живот, не смемо да заборавимо нашу традицију и нашу историју јер једино то може да нам отвори простор да у будућност idемо на начин који бисмо сви волели – истакао је Шапић.

Он је подсетио да Град Београд неколико година уназад повећава субвенције за пољопривреду, настојећи да увећа подстицајна средства за сточарство, повртарство, воћарство, пчеларство, али и за куповину механизације.

– Ова породица добила је трактор од Министарства пољопривреде, а од Града Београда пнеуматску сејалицу за кукуруз. Наставићемо да помажемо и да повећавамо давања, али мора да буде и боља контрола, како би новац одлазио онима који заиста желе да раде и како би имали сигурност да проширују свој посао – казао је Шапић.

Председник Привременог органа на крају је захвалио на гостопримству и подвукао да нам „светле будућности нема ако се не вратимо традицији, породици, вредностима од којих модеран живот покушава да нас одвоји и које су нас вековима штитиле и сачувале српски народ и српску државу”.

Захвалност Александру Шапићу што је посетио његов дом упутио је власник имања Зоран Паунић и изразио наду за још већим субвенцијама у будућности.

Ово шесточлано домаћинство генерацијски се бави сточарством и ратарством на земљи површине од око 56 хектара.