Шапић на Свечаној академији у Бањалуци: Београд је српска престоница, свих Срба широм света

Свечаном академијом и великим концертом испред Градске управе вечерас се у Бањалуци завршава обележавање Дана града, у којем је учешће узело више од стотину делегација и појединаца из региона и шире. У име Града Београда на свечаности у Дворани „Борик” обратио се градоначелник Александар Шапић, а присуствовао је председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Шапић је указао да му је изузетна част што је у Бањалуци, али и велика одговорност јер се за Београд слободно може рећи да је главни град свих Срба широм света.

– Колико је Београд мој толико је и ваш и тако треба заувек да остане. Тако ћу се понашати, као и многи моји претходници, а верујем и они који буду дошли после мене. Протеклих двадесет, трidесет година на овим просторима било је много турбуленције и муке за српски народ. Не само што много ценим Милорада Додика и што сам му пријатељ већ и због начина на који је успевао да одржи однос са Републиком Србијом без обзира на то што се власт мењала, најважније је што никада није дозвољавао да било ко стане између српског народа са обе стране Дрине. Такође, председник Србије Александар Вучић последњих десетак година показао је колико је важно то да помажемо једни друге, те да је нашем народу овде потребна не само морална већ и финансијска подршка, улагање у привреду и инфраструктуру. Зато мислим да су њих двојица, свако на свој начин, поставили стандарде понашања за све генерације након нас. Треба да задржимо однос који је доведен на тако висок ниво, а да из историје научимо да када смо се ми, Срби, држали сложно много веће и снажније силе нису могле да нам нанесу озбиљну штету – рекао је Шапић.

Градоначелник је поручио да ће врата главног града за све Србе увек бити отворена и нагласио колико поштује и цени јаке емоције житеља Републике Српске према Србији.