Šapić na završnom času besplatnih školica za decu: Ovo što su naša deca danas pokazala je najveća moguća satisfakcija za dalji rad.

Mališani koji su pohađali besplatne umetničke kurseve u organizaciji opštine Novi Beograd, juče su u Hali sportova pokazali šta su naučili. Javni čas pod nazivom „Novi umetnici Novog Beograda“ bio je završnica tromesečnih besplatnih školica, na kome su se deca predstavila u najboljem svetlu svojim drugarima, roditeljima i svima koji su došli u Halu sportova. Budući glumci, slikari, pevači i igrači, raspevani i razigrani ponosno su izveli deo onoga što su protekla tri meseca učili pod budnim nadzorom profesora, među kojima su bili Leontina Vukomanović i Marko Živić.

U programu koji su izveli uživali su ne samo roditelji, već i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, kao i svi koji su učestvovali u realizaciji prvog ciklusa besplatnih škola.

– Stvarno mi je puno srce kada vidim ovu decu koja su pre par meseci krenula na naše besplatne škole. Oni su danas već pravi glumci, pevači i slikari. Svi mi koji smo učestvovali u ovome danas osećamo veliku satisfakciju i to nam pokazuje da smo uradili pravu stvar. Ovo ćemo sigurno nastaviti – rekao je Aleksandar Šapić.

Škole glume, pevanja, slikanja i plesa za decu u okviru projekta “Novi Beograd – pravi Beograd” finansirala je i organizovala opština Novi Beograd, kako bi deci pružila jednake mogućnosti za kvalititne vanškolske aktivnosti, učenje i usavršavanje, a roditeljima pomogla i olakšala finansiranje troškova sličnih škola.