Шапић на завршном часу бесплатних школица за децу: Ово што су наша деца данас показала је највећа могућа сатисфакција за даљи рад.

Малишани који су похађали бесплатне уметничке курсеве у организацији општине Нови Београд, јуче су у Хали спортова показали шта су научили. Јавни час под називом „Нови уметници Новог Београда“ био је завршница тромесечних бесплатних школица, на коме су се деца представила у најбољем светлу својим другарима, родитељима и свима који су дошли у Халу спортова. Будући глумци, сликари, певачи и играчи, распевани и разиграни поносно су извели део онога што су протекла три месеца учили под будним наѕором професора, међу којима су били Леонтина Вукомановић и Марко Живић.

У програму који су извели уживали су не само родитељи, већ и председник општине Нови Београд Александар Шапић, као и сви који су учествовали у реализацији првог циклуса бесплатних школа.

– Стварно ми је пуно srcе када вidим ову децу која су пре пар месеци кренула на наше бесплатне школе. Они су данас већ прави глумци, певачи и сликари. Сви ми који смо учествовали у овоме данас осећамо велику сатисфакцију и то нам показује да смо урадили праву ствар. Ово ћемо сигурно наставити – рекао је Александар Шапић.

Школе глуме, певања, сликања и плеса за децу у оквиру пројекта “Нови Београд – прави Београд” финансирала је и организовала општина Нови Београд, како би деци пружила једнаке могућности за квалититне ваншколске активности, учење и усавршавање, а родитељима помогла и олакшала финансирање трошкова сличних школа.