Шапић: На зеленим површинама нема градње, чуваћемо „плућа Београда“

„Кошутњак, Авала, Космај, Ада хуја, Ада циганлија, Ратно острво и све друге зелене површине су „плућа нашег града“. Морамо да будемо поносни на њих и да их чувамо и ту нико ништа неће моћи да гради. Штавише, пошумљаваћемо и те и друге просторе, јер је наш циљ да имамо не само чистији, него и здравији град. Чуваћемо Београд и његове зелене оазе и нећемо дозволити да их икада више било ко угрози“ , поручио је данас Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је током разговора са грађанима на Кошутњаку истакао да су се они са правом побунили када је недавно на овом простору почела градња.

– Данас смо на Кошутњаку како бисмо показали колико нам је важна заштита животне средине. Овде је пре неколико месеци кренула градња неког блоковског насеља, грађани су се са правом побунили и оно што могу да поручим јесте да ни на Кошутњаку, ни на Авали, где је такође било проблема, нити било којим зеленим површинама неће бити никакве градње – рекао је Шапић.

Нагласио је да ће, уколико му грађани буду указали поверење на предстојећим изборима, један од његових циљева бити да Београд за неколико година буде најчистији и најзеленији град у Европи, те навео да је мишљења да када је ова тема у питању не сме бити подела међу Београђанима.

– Ми ћемо на томе радити и сигуран сам да ћемо имати подршку огромног броја грађана, без обзира на то ког су политичког или било ког другог опредељења. То су ствари око којих морамо да будемо апсолутно једниствени и сигуран сам да ћемо око тога да се ујединимо. Без зелених површина неће бити ни чистог ваздуха, неће бити ни здраве животне средине, неће, на крају крајева, бити ни здравог живота – закључио је Шапић.