Шапић: Награде Града Београда треба да буду подстрек добитницима, а ми ћемо и у будућности награђивати најбоље

-Честитам свима од srcа и моје је задовољство што сам у прилици, као и прошле године, да у име нашег лепог града прогласимо најбоље, да им укажемо ову врсту поштовања. Свим добитницима награда желим да оне буду подстрек за многе друге важне и корисне ствари које ћете урадити у животу. Још једном вам свима од srcа честитам и све најбоље желим – рекао је Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда на додели награда Града Београда „Деспот Стефан Лазаревић“, награда за стваралаштво младих, као и награда „Светислав Стојановић“ за 2023. годину.
Традиционално, награде Града Београда се додељују двадесет и први пут, у оквиру манифестације „Дани Београда” од 16. до 19. априла.
Награде се додељују у 12 области, односно 17 категорија, уз награде за стваралаштво младих, као и специјалне награде „Светислав Стојановић”. Данас је додељено укупно 20 награда из области науке, спорта, историје, културе, уметности, као и многих других, а Београд ће и у будућности наставити, на овај начин, да се одужује нашим најбољим суграђанима.