Александар Шапић најавио представљање сарадника и правце развоја Београда

Председник општине Нови Београд и кандidат за градоначелника Београда Александар Шапић представиће јавности у наредним данима сараднике с којима ће водити град уколико буде изабран за првог човека престонице.

Како нам је речено, ради се о људима који нису на одборничкој листи, већ имају озбиљан рад и искуство иза себе када је реч о вођењу локалне самоуправе.

– Представићу током следеће недеље 20 људи, стручних у одређеним областима, који имају озбиљне радне биографије када је реч о вођењу општине или Београда из неког ранијег периода – наводи за „Блиц” Александар Шапић.

Шапић ће тада представити и свој програм за Београд, који ће се од тог дана наћи и на његовом сајту.

– Нећемо давати експлицитна обећања да ћемо нешто срушити или поништити, већ ћемо представити генерални правац деловања и како ми мислимо да град треба да се развија у наредне четири године, али и након тог периода – истиче Шапић.

Он каже да људи с одборничке листе остају одборници, а да ће 20 оних које буде представио бити на извршним функцијама.

– Већина њих ради са мном у општини, а има и оних који су били градски секретари у време док смо били на власти у граду – наводи он.

Иако је избегао да говори о именима, незванично сазнајемо да ће у тиму бити Бојан Бован, некадашњи градски секретар за саобраћај, и Марија Лековић, чланица Градског већа.

– Сигуран сам да нико нема 20 тако стручних и квалитетних људи за све области. Можда их и имају, али их из неког разлога крију – наводи Шапић.

Председник општине Нови Београд објашњава зашто није ишао на подршку познатих људи, што је већина листа чинила.

– Једини смо који на листу нису стављали нити ће стављати људе из јавног живота који отворено кажу да ће се кад прођу избори вратити свом послу. Такође, нема ни оних који ће поднети оставке па ићи на друге градске функције или било где друго. Наши одборници остају одборници, а представићемо људе који су моји вишегодишњи сарадници – закључује Шапић.

Он је пети предао потписе, а његова листа се зове „Александар Шапић, градоначелник“.

Нећу да будем политичка крпа

Иако је пре почетка кампање говорио да ће разговарати са свима који пређу цензус, Шапић је недавно одлучио да то не буде случај са СНС. “Након свега што се дешавало протеклих пар месеци, више не постоји ниједан одсто шансе да са СНС можемо да направимо било какав договор о заједничком управљању Београдом”, рекао је Шапић и додао да би се осећао као политичка крпа када би прешао преко оптужби на његов рачун.

Извор: Блиц

Пише: Ивана Мастиловић Јаснић

5.2.2018. године