Шапић: Најважније је да људе слушамо

„Уколико будем био изабран за градоначелника бићу спреман да грађане чујем, саслушам, и да их послушам. Најважније је да почнемо да слушамо људе, мештане, јер нико не може боље да зна шта је неопходно да се уради за неки крај града, село, област, од оних који ту живе“, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда, током обиласка општине Сурчин.

Шапић је током разговора са грађанима Сурчина истакао да ће један од његових најважнијих задатака као градоначелника Београда, бити да председницима свих градских општина, а поготово приградских, системски обезбеди јасан канал комуникације са свим крацима система који носи град Београд, Владом, министарствима и свим другим службама. Они ће, на тај начин, у случајевима када им је за проналажење решења потребна помоћ Града или било ког другог државног органа, моћи лакше да дођу до механизама који су им неопходни како би утицали на то да се све потребе и приоритети Београђана остваре.

– Не може решавање проблема које грађани имају да зависи од тога да ли сам у том тренутку ја био на тој општини или нисам. Хоћу да председницима општина, независно од тога да ли се са мном виђају свакога дана или не, обезбедим канал комуникације до сваког градског секретаријата, службе, до министарстава. Да унутар управе ствари не зависе од њихових личних контаката и веза, и тога да ли са неким предузећем или службом имају бољи или лошији однос. Хоћу да користимо ауторитет града Београда и градоначелника да направимо систем, уз помоћ којег ће председници општина моћи лакше и једноставније да дођу до неопходних механизама, како би учинили нешто за своје суграђане – рекао је Шапић.

Шапић је нагласио да општина Сурчин има велику перспективу, да сматра да се добро развија и да ће неки велики инфраструктурни пројекти, који ће бити покренути у овом делу града, омогућити да за пет или десет година живот на овој општини буде привилегија.

– Сурчин је велика општина и тек ће да се развија. Мислим да ће по завршетку крака ауто-пута који ће ову општину повезати са централним деловима града и изградње Националног стадиона, у оквиру сурчинске општине почети да ниче један нови Нови Београд. Национални стадион није само стадион, већ он за собом вуче много инвеститора, зграде, тржне центре, људе који ће ту да долазе и још пуно тога. Све ћу учинити да од Сурчина направимо још боље и квалитетније место за живот, да омогућимо да комунално и инфраструктурно постане део града око којег ће се људи утркивати, желећи да ту живе – закључио је Шапић.