Шапић након београдских избора: Честитам свим учесницима избора, од својих принципа и ставова нећу одустати

Кандidат за градоначелника Београда и председник општине Нови Београд Александар Шапић, у обраћању медијима након објављивања резултата београдских избора, прво је искористио прилику да честита на резултату свим учесницима избора.

– Честитам свим странкама које су ушле у градску скупштину као и свим странкама и организацијама које су учествовале на овим изборима – на почетку обраћања медијима истакао је Шапић, додајући да је настојао да у овој кампањи покаже другачији начин комуникације у атмосфери која влада и која за наше друштво, како је рекао, свакако није добра и треба да се мења на цивилизован начин.

– Трудио сам се да све време на другачији начин комуницирам и указујем на ствари са којима се не слажем. Да своје политичке неистомишљенике не доживљавам као непријатеље, и ми ћемо тако наставити да се понашамо. Нећу одустати од другачијег приступа, понашања и става у односу на деценијску праксу наше политичке сцене, јер верујем да је то једини прави пут. Доследан се може бити и без хистерије, нападања, вређања. Шта то доноси у будућности не знам, али знам да се сигурно нећу мењати – рекао је он а затим се осврнуо и на изборне резултате.

– Када је реч о резултатима нема претеране еуфорије. Не зато што смо незадовољни већ зато што смо имали циљ да мењамо ствари, а са девет одсто освојених гласова то нећемо моћи да урадимо. али са друге стране, успели смо да дођемо у прилику да будемо део градске скупштине и вidећемо шта ће то донети у будућности – рекао је у изборној вечери Шапић.

Шапић је навео да се нада да ће ово бити последњи избори где ће се гласати за једног човека, и да ће председник Србије испунити обећање и пустити локалне политичаре да се такмиче на нивоима на којима јесу.

– Било би фер да смо се такмичили са људима који су водили Београд, а не са председником државе. Кад је неко носилац листе на овим изборима, а има прилику да се виђа са Владимиром Путином, Ангелом Меркел, а ја не могу да добијем на телефон ни Жику из Сопота јер су му рекли да не сме да ми се јави, то није у реду. Волео бих да са градоначелником разменим снаге – објаснио је он и додао:

– Наш начин деловања и у будућности остаје самосталан, отворен за разговоре са свима јер разговор је основно средство у овом послу. Без икаквог исказивања међусобне мржње и негативности – закључио је Шапић.