Шапић: Напад на Скупштину града није само дивљаштина већ чин без свести и одговорности и истовремено акт рушења државе

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић оценио је да напад на Скупштину града није само дивљаштина, већ нешто што могу да ураде само људи без икакве свести и одговорности. Он је вечерас обишао здање Старог двора, где се налази градска скупштина, и том приликом показао колика је штета нанета.

– Имали сте прилику да вidите на шта личи Стари двор, здање под заштитом, грађено 1881. године, а салон је из 19. века са оригиналним намештајем и на њему је штета ненадокнадива. Упасти на овај начин у институцију државе и покушати да се дође до било каквог циља доказује да оно што сам говорио пре пет дана није био никакав мој хир, нити покушај политичког маркетинга. Рекао сам да, будемо ли дозволили да се насиљем и рушењем државе боримо за политичке циљеве, врло брзо нећемо имати државу. Сада вidите колико је термин „мајданизација” био истинит. Ово нормалан човек не може тек тако ни да „сажваће”, а камоли коментарише, али поново ћу да апелујем на све оне који не мисле исто да, уколико путем анархије покушавате да дођете на власт, то значи да сте уништили државу која сутра неће моћи да заштити ни онај народ за који сматрате да треба да се борите – рекао је Шапић у обраћању медијима.

Изразио је велику захвалност полицији која је, како је навео, одреаговала на најтолерантнији могући начин, неколико пута упозоравала, а као епилог тога јесте и то да су два полицајца тешко повређена.

– Желим још једном да апелујем да ако се не дозовемо у памет, после ће нам бити касно. Они који нападају ће наићи на оне који се бране и то ће бити почетак грађанског рата. То је последње што нам треба. Надам се да је ово последња епизода ове врсте, јер ако тако не буде, свима нама се црно пише и биће неважно ко је на власти. Изборна воља се показује на изборима, а у институције се улази законским путем, а не на овај начин – истакао је Шапић.