Шапић: Направићемо пешачко-бициклистичи мост са новобеоградске стране и изместићемо голф терене са Аде

Ада Циганлија је бисер града Београда и оаза мира, спорта и рекреације. Она ће бити једнако доступна свим Београђанима и неће више бити привилегованих у њеном заузећу – поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је током разговора са грађанима на Ади Циганлији истакао да је она најдоступнија грађанима који живе на Чукарици и Савском венцу, али да ће изградњом пешачко-бициклистичког моста постати доступна свим Београђанима.

-Пешачко-бициклистички мост, који ћемо направити, је кључна ствар како би Ада била једнако доступна свим грађанима. Тај мост ће Аду отворити ка Новобеограђанима, Сурчинцима, Земунцима и свим грађанима који ће долазити са друге стране реке – рекао је он.

Навео је, да они који желе да играју голф, мораће то да чине на ободима града, као свугде у свету, а цела површина Аде Циганлије ће бити једнако доступна свима, без изузетака.

– Измештање голф терена са Аде Циганлије омогућиће нам да на том месту направимо још спортских терена, игралишта, шеталишта, бициклистичких стаза и много других садржаја. Не могу 20, 30 или 50 људи који воле да играју голф, и који су имали тапију на коришћење овог простора годинама, да заузимају једну трећину наше Аде и угрожавају интерес више стотина хиљада људи који овде долазе током читаве године. Ада Циганлија је, вероватно, највеће природно богатство које Београд има, и чуваћемо је због свих наших грађана – закључио је Шапић.