Šapić: Naš ulazak u Vladu, nije bila tema razgovora

Da bih sarađivao sa nekim moramo da se složimo oko osnovnih načela vezanih za spoljnu politiku i pravaca unutrašnje politike. Ako se oko toga usaglasimo, naravno, pod uslovom da je SPAS interesantan za SNS i da nas pozovu u Vladu, onda bismo mogli da razgovaramo koliki naš udeo u timu treba da bude.

Ovo, u razgovoru za “Novosti”, posle konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kaže predsednik SPAS i beogradske opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, i dodaje:

Ponude da SPAS bude u Vladi nije bilo. Predsednik me je izvestio o stanju stvari u koje ne možete da imate uvid samo iz medija, borbi sa virusom korona, Kosovu i Metohiji, ekonomiji. A i ja sam mu saopštio svoje stavove i dao neke ideje i razmišljanja na te i neke druge teme. Upoznat sam sa detaljima pregovora sa Prištinom, situacijom u regionu, onim što nas čeka na jesen.

Dogovor je da se ponovo vidite. Šta će tada biti teme razgovora?

Neke partije su dolazile na konsultacije sa jasnim ponudama šta žele da dobiju ukoliko uđu u Vladu. Nisam razgovarao na taj način, niti ću se tako ponašati ni tokom sledećeg susreta. Ako nas pozovu u Vladu, a složimo se oko ključnih načela, onda ćemo lako dogovoriti sve drugo.

NAJVIŠE MOGU DA DAM NA LOKALU

Na Novom Beogradu ste pobedili SNS za jedan mandat. Ko će formirati vlast, možda i sve tri partije, uz SPS?

Nije realno da budu sve tri partije na vlasti. Realnije je da koaliciju naprave dve. Konstitutivna sednica je zakazana za 7. septembar. Videćemo šta će biti.

Da li ste više za to da ostanete na lokalu ili menjate funkciju?
Videćemo. Smatram da i dalje najviše mogu da dam u lokalnoj samoupravi s obzirom na iskustvo koje imam.
Izvor: Novosti
20. jul 2020. godine