Шапић: Наш улазак у Владу, није била тема разговора

Да бих сарађивао са неким морамо да се сложимо око основних начела везаних за спољну политику и праваца унутрашње политике. Ако се око тога усагласимо, наравно, под условом да је СПАС интересантан за СНС и да нас позову у Владу, онда бисмо могли да разговарамо колики наш удео у тиму треба да буде.

Ово, у разговору за „Новости“, после консултација са председником Александром Вучићем, каже председник СПАС и београдске општине Нови Београд Александар Шапић, и додаје:

Понуде да СПАС буде у Влади није било. Председник ме је известио о стању ствари у које не можете да имате увид само из медија, борби са вирусом корона, Косову и Метохији, економији. А и ја сам му саопштио своје ставове и дао неке идеје и размишљања на те и неке друге теме. Упознат сам са детаљима преговора са Приштином, ситуацијом у региону, оним што нас чека на јесен.

Договор је да се поново видите. Шта ће тада бити теме разговора?

Неке партије су долазиле на консултације са јасним понудама шта желе да добију уколико уђу у Владу. Нисам разговарао на тај начин, нити ћу се тако понашати ни током следећег сусрета. Ако нас позову у Владу, а сложимо се око кључних начела, онда ћемо лако договорити све друго.

НАЈВИШЕ МОГУ ДА ДАМ НА ЛОКАЛУ

На Новом Београду сте победили СНС за један мандат. Ко ће формирати власт, можда и све три партије, уз СПС?

Није реално да буду све три партије на власти. Реалније је да коалицију направе две. Конститутивна седница је заказана за 7. септембар. Видећемо шта ће бити.

Да ли сте више за то да останете на локалу или мењате функцију?
Видећемо. Сматрам да и даље највише могу да дам у локалној самоуправи с обзиром на искуство које имам.
Извор: Новости
20. јул 2020. године