Шапић: Наше политичке различитости решаваћемо међу собом

Јанковић ми је одавно причао да неки амбасадори планирају да Вучић умре од srcа, али нисам хтео да говорим о томе, док он сам не каже јавности!

Не знам да ли смо свесни да ово о чему је говорио Саша Јанковић по ко зна који пут потврђује тезу, да једном броју западних земаља ниједна власт у Србији никада неће одговарати, уколико води државу независно и суверено, рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић, коментаришући Јанковићево признање да су поједини амбасадори планирали да Александар Вучић умре од srcа и нудили му да уз помоћ кртица у Српској напредној странци заузме његово место.

„Са Сашом Јанковићем, без обзира на политичке различитости, имам један коректан однос, какав би требало да је нормалан на нашој политичкој сцени, уколико смо одговорни људи. Одговорни људи који воле своју државу не шире мржњу међу рођеним народом, па чак и кад се политички не слажу“, рекао је Шапић и нагласио:

„Понешто о чему је сада говорио, први пут јавно, чуо сам од њега и раније, али наравно нисам никада то желео да делим са јавношћу, док он то сам није урадио“.

Не знам да ли смо свесни да ово, о чему је говорио Јанковић, истакао је Шапић, по ко зна који пут потврђује тезу, да једном броју западних земаља ниједна власт у Србији никада неће одговарати, уколико води државу независно и суверено.

„Њих интересују само послушници који ће спроводити и бранити управо њихову политику и њихове интересе у Србији, а не српске. И овога пута то није рекао Вучић или неки функционер Српске напредне странке, па да се такозвани „независни медији“ с тиме спрдају и подсмевају, како обично чине. Овога пута то је рекао човек који је био Вучићев највећи конкурент на изборима 2017. године“, упозорио је Шапић.

Према његовим речима, можете Вучића да волите или не волите, али ово је још један у низу крунских доказа да води једну суверену, независну и слободарску политику и да је и то један од главних разлога зашто део странаца покушава на све начине да га сруши и оспори.

„То што је предлагано Саши Јанковићу од стране страних амбасадора, па је он одбио и одлучио о томе јавно да проговори, сигуран сам да је нуђено и многим другима, само што епилог тих разговора не знамо, већ можемо само да предпоставимо“, рекао је Шапић уз опаску да Србија ако жели да буде једна здрава и успешна држава мора да настави да води суверену и независну политику и да о њеној судбини одлучује искључиво српски народ, а не стране службе.

„А ми ћемо наше политичке различитости решавати међу собом, али никада на штету српске државе или српског народа“, поручио је Шапић.

Извор: Инformер

14. септембар 2021. године