Шапић: Настављамо оплемењивање животне средине парковима, али и изградњом нових саобраћајница

Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас реконструисани парк у Блоку 21 на Новом Београду. Он је истакао да је реконструкција показала како се у урбаној средини може уредити локација за одмор и рекреацију, у којој ће уживати све категорије становништва.

– Наш циљ је да имамо што више оваквих простора у Београду, с нагласком да оплемењујемо животну средину. Посебно у данашње време када нам деца све мање времена проводе напољу и на спортским теренима – указао је Шапић.

Подсетио је да кошаркашки терени у Блоку 21 имају велику традицију и да су на њима стасавали великани светске кошарке, попут Божidара Маљковића, Салета Ђорђевића и Грбовића.

Он је захвалио друштвено-одговорној компанији „Лукоил” на донацији, уз подсећање да парк у Блоку 21 није први чију су реконструкцију помогли. Такође је захвалио и „Зеленилу – Београд” на квалитетно урађеном послу.

Градоначелник је истакао да ће радови на проширењу Булевара Зорана Ђинђића бити завршени до краја октобра.

– Идеја нам је да у овој првој фази радова до Булевара уметности добијемо по три траке са сваке стране. Добар је пример и проширење Вишњичке улице, тако да ћемо ту праксу, где год постоје могућности, наставити и када су у питању друге саобраћајнице у престоници, посебно на Новом Београду – најавио је Шапић.

Неке ствари смо већ урадили на Бежанијској коси, истакао је први човек српске престонице.

– Урађена је низбрдица у Улици Марка Челебоновића, где су раније били велики саобраћајни чепови. Сада су Тошин бунар, Земунска и Војвођанска улица постали јединствен булевар или магистрала која спаја ауто-пут Е-75 и ауто-пут „Милош Велики”. У плану је и да се цео тај потез прошири са по три траке са сваке стране – најавио је Шапић.

Такође је најавио наставак радова између Бранковог и Старог савског моста где су већ уклоњени објекти фирме „Раде Кончар”.

– Саобраћајница између Улице Владимира Поповића и Бранковог моста још не може да се ради, док не почне изградња новог моста на Сави и нивелације терена. Предвиђено је да се на том месту ради велики кружни ток. Док не дође до изградње моста, нивелације земљишта и прављења коначног саобраћајног решења, idеја нам је да направимо привремену саобраћајницу која би се налазила на месту где се налазила стара фабрика „Раде Коначар” коју смо уклонили, те да на тај начин обезбедимо да возила која дођу до Владимира Поповића из Булевара Зорана Ђинђића и Милентија Поповића могу тим коловозом да дођу до Бранковог моста и тако заобиђу саобраћајни чеп који се ствара код ТЦ „Ушће” – закључио је градоначелник Београда.