Шапић: Не смемо никада да одустанемо од борбе за породицу, „Београдски дани породице“ ове године значајно садржајнији, трајаће два месеца

„Београдски дани породице су ове године далеко већи, шири и озбиљнији од претходне године, када смо започели ову манифестацију. Породица је нуклеус сваког друштва, нажалост живимо у временима када formа традиционалне породице тешко опстаје, али не смемо никада да одустанемо од борбе за породицу. Сви смо ми једна породица, јер народ и јесте породица, као што су и сви људи који живе у заједничкој држави породица“ истакао је Александар Шапић, председник Привременог органа града Београда, на конференцији поводом манифестације Београдски дани породице.
-Прошле године, Београдски дани породице трајали су само један викенд, а део друштва, срећом не велики, је то осудио и покушао да представи као некакву контру геј паради. То нема везе са истином, али с обзиром да им је јако тешко пао тај викенд, обећао сам да ће ове године трајати два месеца. Сада ће вероватно да добију нервни слом, јер ће манифестација трајати од 15. априла до 15. јуна. Посебно ћемо обележити 15. мај као Међународни дан породице. Желимо да покажемо све оно најбоље што имамо у Србији, нарочито када су у питању наше традиционалне песме и игре и да се подсетимо на ствари које неретко заборављамо, а не бисмо смели, а то је наша традиција – додао је.
Истакао је да су месеци у коме ће се одржавати програм најлепши у години, да се тада Београд буди и цвета, те је idеално време за овакву врсту догађаја.
-Наступаће разна културно уметничка друштва, извођачи, певачи, глумци… Имаћемо позоришне представе, разне спортске догађаје и све оно што нас чини радосним и веселим. Ово је прилика да проведемо време са својим ближњима, да могу људи да дођу са својом децом, пријатељима, рођацима и комшијама. Ударни програм биће викендом, а свакога дана ће бити разноразног садржаја. Надам се да ће овај догађај постати нешто на шта ће сви Београђани бити поносни – нагласио је Шапић.
Напоменуо је и дани породице нису никаква „Шапићева парада“, већ манифестација иза које би требало да стану сви Београђани, без обзира на националну, верску или политичку опредељеност.