Шапић: Неће више постојати, више различитих политика у оквиру Градске управе, што је неретко био случај у ранијим сазивима. Ако дођем на чело Београда, постојаће само једна политика, политика која ће штитити и борити се једнако за све Београђане

“Обавезаћу се пред Београђанима да ћу прекинути праксу која је постојала у многим претходним властима, да се у оквиру Управе града стварају различите политике, које спроводе појединци, у своје или у име одређених интересних група. Постојаће само једна политика, која ће бити креирана у Скупштини града Београда. Биће транспарентна, а спроводиће је, равномерно, сви градски функционери. Нећу дозволити да било какве групе унутар странке, коалиције, служби или предузећа, зарад своје личне користи угрожавају званичну политику, која ће бити постављена тако да једнако задовољи потребе свих Београђана”, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је истакао да је спреман да преузме потпуну одговорност за доношње кључних одлука у Београду, али, такође, и на спровођење неких непопуларних мера.

– Оне подразумевају моментална смењивања свих оних који не буду разумели да је интерес Београђана изнад свега и да међусобни односи или потребе руководилаца не смеју бити испред интереса народа који представљају – рекао је Шапић.

Навео је да је свестан да ће оваквим приступом створити противнике, како унутар организације којој припада, тако и међу различитим интересним групама, али и нагласио да неће одступити ни по коју цену, те да борба за заштиту интереса Београђана мора да буде бескомпромисна.

– Знам да је ово још једна битка коју је питање да ли ћу успети да добијем, али сам свестан да, ако ми Београђани буду указали поверење, не смем да их разочарам. У ту битку морам да уђем, по цену своје позиције и даље политичке каријере – закључио је Шапић.