Шапић: Нећемо дизати зidове међу нама, интерес Београђана биће на првом месту

Наше руке биће раширене за све предлоге опозиције. По завршетку избора бићемо спремни да са свима разговарамо о formирању власти, а и са онима са којима не будемо formирали власт разговараћемо у парламенту, бићемо спремни да послушамо неки њихов добар предлог или заједнички неки пројекат спроведемо. Апослутно нећемо дизати зidове међу нама. Што се Српске напредне странке тиче, интерес Београђана биће на првом месту и без обзира одакле предлози и иницијативе буду долазиле биће дочекане раширених руку”, поручио је данас Александар Шапић, потпредседник Српске напредне странке и председник градске општине Нови Београд.

Он је, гостујући у емисији „Јутро“ на „ТВ Прва“ још једном нагласио да у локалној политици нема простора за острашћеност, те да је добар пример за то управо општина Нови Београд у којој су за време његовог руковођења, готово све политичке партије партиципирале у власти, без обзира на различите ставове по националним питањима.

– За 10 година колико водим општину не постоји странка са којом нисам сарађивао, без обзира на то што смо сви имали различите националне ставове, али смо показали да на локалном нивоу можемо да урадимо многе добре ствари и нисмо имали никад ниједан проблем у току вршења мандата. Милсим да у локалној политици нема простора за острашћеност, ако га и има на националном нивоу на локалном нема и у складу са тим ћу се понашати и у овој кампањи – рекао је он.

Шапић је истакао да ће током кампање он, у име Српске напредне странке, представити планове за Београд.

–  У ових месец и по дана ћемо изаћи са плановима за Београд, са свим оним што планирамо да урадимо и свакако да, уколико будемо добили поверење грађана, и саставимо градску власт, да ћу преузети одговорност за вођење града. Ми ћемо се у кампањи бавити излагањем програма. Желимо да све оно што је било добро наставимо, да све добре и капиталне пројекте завршимо. Ту пре свега мислим на обилазницу око Београда, почетак изградње метроа, реконструкцију великих булевара, изградњу тунела, нових мостова. Изаћи ћемо и са новим пројектима. Покушаћу да све оне добре ствари које сам до сада радио на Новом Београду и које су се показале као добре, корисне грађанима, имплементирам и на ниво града – рекао је он.

 Шапић је нагласио да му је посебно драго што ће листу Српске напредне странке на парламентарним изборима предводити проф. др Даница Грујичић.

–  Она је мене 2016. године подржала на изборима за председника општине Нови Београд, па онда и 2018. за градоначелника. Помагала ми је тада на плану развоја здравства у Београду који подразумева имплементацију примарне здравстеве заштите, прављење амбуланата у сваком делу града, стављање акцента на породичног лекара. То је њен пројекат,  који ми је предложила још пре четири године. Много ми је драго што је прва на листи и верујем да ће ми након ових избора помоћи да га заједно коначно и спроведемо – рекао је Шапић.  

Поновио је да га је изненадио покушај исмевања њега у недавом наступу једног од противканidата Владете Јанковића.  

–  Мене је то изненадило од стране господина Јанковића. Ја поштујем и ценим и њега и његов рад, као мали сам волео да гледам емисију „Митови и легенде“  коју је он уређивао и водио. Касније је био један од носилаца петооктобарских промена испред ДСС-а,  близак сарадник Војислава Коштунице, па дугогодишњи амбасадор у Великој Британији и Ватикану. Нисам очекивао од њега да ће на тај начин, подругљиво, наступити. Ја свакако њега исмевати никада нећу, јер у свом политичком раду никада никога нисам исмевао или вређао – закључио је Шапић.