Шапић Нема тајних преговора ни тајне већине, јавност ће сазнати све благовремено

Александар Шапић је, одговарајући на новинарска питања подсетио да је још током изборне вечери рекао да ће након завршетка комплетног изборног процеса упутити јавни позив свима који желе да разговарају о томе у којем правцу би Београд требало да се развија у наредне четири године.

– Јавни позив сам упутио пре неколико дана и још једном желим да нагласим да неће бити никаквих тајних преговора, већ ће евентуални договор бити познат пре конституисања градског парламента. Закон налаже да Скупштина града мора да  изабере председника приликом конституисања, што значи да постоји и скупштинска већина. То ће све бити обелодањено неколико дана пред седницу, а уколико скупштинска већина не буде постојала ићи ће се на нове изборе. Рекао сам да нећемо имати тајне преговоре и да ништа нећемо радити испод жита, али нисам ни рекао да ћемо имати ријалити преговоре. Када будемо знали да ли имамо већину и са ким, то ће бити саопштено. Седница би требало да буде одржана 19. фебруара, што ће бити потврђено након седнице Привременог органа која ће бити одржана у понедељак 29. јануара -– рекао је Шапић.

Одговарајући на питање о изјави Александра Павића, једног од оснивача покрета „Ми – глас из народа”, који је рекао да су проблеми са кандidатом за градоначелника овог покрета – Александром Јерковићем, почели још пре избора, Шапић је рекао да не жели да се бави односима у другим странкама, али да би свако кривично дело морало да се пријави.

– Ако неко изјави да има сазнања да је неко желео да поткупи неког, што је господин Несторовић можда помало неспретно рекао, онда мислим да је то морало да се пријави истражним органима. Ипак, сада смо сазнали да су они имали проблеме још пре избора. Због чега то нисмо сазнали одмах након избора, није на мени да коментаришем. Нас нико неће тајно подржавати, нити ћемо тајно преговарати. Онај ко буде желео да заједно са нама учествује у вођењу Београда, јавно ће то да каже. Дакле, нема тајних преговора ни тајне већине, већ ће јавност сазнати све благовремено. То сам све рекао после избора и ништа се није променило. Никога нисам оптужио нити напао. Свако је бирао људе за своју листу, а рад у оквиру сваке коалиције или листе је сличан породици и носи своје проблеме. Проблеми за које смо сазнали су и за мене новост, а зашто неко није обавестио јавност о проблемима и наводним покушајима поткупљивања још пре избора, то је питање за те људе. Када је у питању јавни позив који сам упутио, извесни контакти су већ направљени и разговараћемо све до конститутивне седнице Скупштине. Ако неко буде желео да подржи листу СНС-а и СПС-а, то ће јавно и рећи. Ми смо наравно спремни да чујемо и нове idеје јер ако нисте спремни да нудите нове idеје тешко да ћете у континуитету моћи да испоручујете квалитетне резултате – изјавио је Шапић.