Шапић: Нови београдски избори превазилазе локалне теме, браниће се и држава

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић рекао је данас да су предстојећи нови београдски избори најважнији од увођења вишестраначја, што се локала тиче, јер, како је рекао, превазилазе локалне теме и биће вредносни избори којима ће се бранити и држава.
“Ово су први избори који се понављају на овај начин. Ови избори се не тичу комуналних питања, ово ће бити вредносни избори, где ће се бирати између два погледа на државу, народ, српску нацију, економију. То сам рекао пре месец и по, два, да Београд мора да има српску власт, српског градоначелника. Кад год смо имали југословенску власт или неку другу, добро је било свима другима, најгоре Србима. Кад смо имали српску, било је добро и другима”, рекао је Шапић.
Он је рекао да је тренутак у свету веома специфичан.
“Уколико будемо дозволили да изгубимо Београд, питање је шта ће сутра бити са Србијом. Ми, са друге стране, имамо људе који уопште немају дилему како би решили проблеме које нас тиште деценијама, од Косова, преко наше браће у Републици Српској. Тако је, Косово је Србија. Они (опозиција) би признали Косово, одрекли се Републике Српске, прогласили сами себе геноцidним народом, и казали idемо у Европу. Коју Европу? Ми смо Европа. Ова Европа у којој се ми налазимо, ми смо је крвљу бранили. Моји и ваши ђедови су дали крв за ову Европу. Не може Немац да буде већи Европљанин од ниједног од нас”, напоменуо је Шапић.
Он је истакао да се нада да ће Србија бити део Европске уније.
“Зато морамо у ову кампању да уђемо уједињенији него икада, ово је питање веће од градске власти. И, као што смо рекли када су покушали да нападну институције државе, да руше државу, након избора, овде је мање важно ко ће да управља градом. Овде је питање да ли ћемо да одбранимо државу. Важно је да живимо у уређеном друштву, а не у безвлашћу, важно је да дамо све од себе и да победимо”, истакао је Шапић.