Шапић: Нови вртић на Бежанији прати убрзани развој тог дела града

Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас новоизграђени вртић „Искрица” на Бежанијској коси и том приликом истакао да се изградњом овог објекта изашло у сусрет убрзаном развоју тог дела града.

Шапић је рекао да је веома задовољан завршетком радова, изгледом и опремљеношћу вртића, те подсетио да је Бежанијска коса део града који се развија изузетно брзо, уз повећање броја становника.

– Због тога је постојала потреба за новим вртићем у овом делу града. Вртић је изграђен по најсавременијим стандардима, заузима површину нешто мању од 2.000 квадрата, а опремљен је изузетно квалитетно. Ипак, оно што је најважније јесте то да ће већ после празника наредне недеље деца почети да похађају вртић у овом објекту. Спискови су, уколико сам добио праву инformацију, већ завршени и требало би ускоро да почнемо са потписивањем уговора. Потрудићемо се да у наредном периоду направимо реални план броја вртића које ћемо у следеће две до три године изградити и отворити. У току је израда пројектне документације за изградњу неколико вртића, али ћу о томе више причати када ти процеси буду готови, јер морамо стајати иза својих речи – рекао је Шапић.

Градоначелник је нагласио да ће од септембра вртићи, државни и приватни, бити у другачијем статусу када су у питању трошкови које имају родитељи.

– Очекујемо да ће доћи до повећања броја деце како у државним тако и у приватним вртићима. Такође, очекујем да ће у наредне две до три године још већи број родитеља и деце моћи да користи погодности које им је Град Београд обезбедио – додао је Шапић.

Он је подсетио на прошлонедељно отварање Центра за боравак деце и омладине ометене у развоју.

– На изгледу и опремљености те установе, као и новог вртића на Бежанији, могу да нам позавidе и много развијеније и богатије земље. Београђани и њихова деца то у сваком случају заслужују. Морамо да водимо рачуна и о запосленима у предшколским установама, јер је рад са децом најлепша, али и једна од најтежих ствари – поручио је Шапић.