Шапић: Обезбедићемо просторе Министарству здравља, за локалне амбуланте, где би породични лекари могли лакше да воде рачуна о здрављу Београђана. У циљу превенције и здравог развоја београдске деце, организоваћемо бројне бесплатне спортске програме, културне активности и едукативне садржаје, намењене управо најмлађим Београђанима

-Даћемо пун допринос стицању услова за развој примарне здравствене заштите. Циљ нам је да ако се овај пројекат покаже успешним од стране Министарства здравља, да покушамо да у сваком београдском насељу обезбедимо просторе за локалне амбуланте у којима ће радити лекари опште праксе, породични лекари, који ће бити у сталном контакту са пацијентима. Они би имали онда потпун увid у њихово здравствено стање и значајно би касније растеретили читав здравствени систем наше државе, поручио је Александар Шапић, кандidат Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Шапић је истакао да је захвалан проф. др Даници Грујичић, која му је пре пар година овај пројекат представила и да се нада да ће заједно бити сутра у прилици да га заиста и примене и да он коначно заживи.

Др Грујичић је навела да се нада да ће примарна здравствена заштита у Београду заживети у периоду испред нас.

– Уколико се имплементација примарне здравствене заштите у Београду буде показала онако како Александар Шапић и ја мислимо да ће се показати, то је нешто што би требало да проширимо на читаву Србију – рекла је др Грујичић.

Шапић је нагласио да ће посебно водити рачуна о здрављу и образовању најмлађих Београђана, и да ће, као што је то чинио и на општини Нови Београд, и на нивоу града системски за њих обезбедити бројне бесплатне садржаје попут бесплатног пливања, курсева страних језика, часова моторике за малишане у најранијем детињству, као и многе друге програме.

– На тај начин ћемо значајно растеретити кућне буџете свих београдских породица са децом предшколског и школског узраста, јер оне данас, управо на финансирању ових активности издвајају значајне своте новца – рекао је Шапић.